Angajari ingrijire batrani

cum vă angajați în calitate de îngrijitor într-un mod inteligent?
Inhalt dieses Beitrags

Angajarea îngrijitorilor devine din ce în ce mai populară reieșind din toate avantajele pe care le presupune o asemenea soluție. În același timp, puțini îngrijitori cunosc cum ar trebui să se angajeze pentru a face acest lucru într-un mod mai eficient. În acest articol ennie relatează principalele aspecte în acest sens.

Îngrijitor la domiciliu pentru o persoană în vârstă: cum să găsești și cât costă serviciul?

O bună parte din oameni, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu problema îngrijirii rudelor în vârstă. În trecutul îndepărtat, când mai multe generații dintr-o familie trăiau sub același acoperiș, această problemă se rezolva de la sine, dar în prezent totul este diferit. Puțini pot renunța la viața personală și la carieră pentru a ajuta rudele în vârstă și nu toată lumea este capabilă să îmbine aceste responsabilități. Prin urmare, în prezent îngrijitorii sunt mai solicitați ca niciodată. În acest articol ennie relatează despre principalele aspecte la care este necesar să atrageți atenția atunci când alegeți un angajator pentru a începe să munciți în calitate de îngrijitor.

Cine are nevoie de servicii de îngrijire la domiciliu și când?

Fără îndoială, bătrânețea nu înseamnă neapărat neputință – din fericire, mulți oameni rămân viguroși și până la adânci bătrâneți. Dar adesea, de-a lungul anilor, apar boli, inclusiv unele grave precum sindromul Alzheimer, boala Parkinson, demența senilă, consecințele leziunilor și accidentele vasculare cerebrale. Astfel, va fi nevoie de serviciile dumneavoastră de îngrijire în cazul în care:

  • Persoana apropiată locuiește singură și nu se mai poate întreține pe deplin în viața de zi cu zi din cauza problemelor de sănătate. Chiar dacă se simte bine, dar memoria începe deja să-i cedeze, este nevoie de o asistentă: din cauza tulburărilor neurologice, persoanele în vârstă creează adesea situații periculoase, de exemplu, uită să închidă gazul sau să închidă ușa.

  • O rudă trăiește singură și se simte bine, dar întâmpină unele dificultăți domestice: de exemplu, îi este greu să intre în baie, să se îmbrace sau să gătească.

  • O persoană are nevoie de îngrijiri medicale – masaj, injecții regulate sau picurători, etc.

  • O persoană în vârstă locuiește cu membrii familiei sale, dar membrii familiei nu au ocazia să aibă grijă de ea non-stop.

  • Persoana apropiată este grav bolnavă și nu se mai poate ridica. Pacienții imobilizați la pat necesită îngrijire specială.

Dându-și seama că o rudă în vârstă are nevoie de serviciile unui îngrijitor, mulți încă ezită să-l angajeze, iar acest lucru este de înțeles – este foarte deranjant să încredințezi îngrijirea unei persoane dragi unui străin. Cu toate acestea, un îngrijitor devine uneori singura soluție, deoarece îngrijirea bătrânilor este o muncă grea care necesită timp, răbdare, abilități în acordarea de îngrijiri medicale și stabilitate psihologică. Anume din acest considerent, este important să înțelegeți nu doar responsabilitatea care o preluați în calitate de ingrijitor, dar și speranță angajatorului că veți putea face față provocărilor deloc ușoare, descrise mai sus. În acest sens, înainte de a vă angaja este important să înțelegeți că veți lucra cu unul dintre cazurile descrise mai sus. 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Care sunt calitățile de care aveți nevoie pentru a vă angaja?

Ce ar trebui să facă un îngrijitor pentru o persoană în vârstă? Lista de cerințe depinde de nevoile angajatorului și de starea persoanei în vârstă care necesită îngrijiri. 

Dacă pacientul se simte bine și are nevoie de un îngrijitor în special pentru ajutor de companie și de gospodărie, nu este nevoie să aveți anumite calificări similare cu cele a unui specialist cu calificare de asistent medical. Principalele cerințe în acest caz vor fi angajamentul, caracterul ușor, capacitatea de a găsi o abordare față de orice persoană. Dar în cazul în care pacientul în vârstă are nevoie de îngrijiri serioase, va trebui să vă asigurați că dispuneți de toate calificările necesare, iar în caz contrat, să comunicați angajatorului orice neconcordanță.

Temperamentul îngrijitorului este, de asemenea, extrem de important – chiar unul dintre cele mai importante aspecte atunci când merge vorba despre angajari ingrijire batrani. Odată cu vârsta, oamenii nu devin mai îngăduitori. Persoanele în vârstă, în special cele care suferă de afecțiuni, s-ar putea să nu fie cele mai plăcute persoane cu care să vorbești. Dar sarcina asistentei nu este doar de a-și ajuta pacientul cu viața de zi cu zi și de îngrijire de sine, ci și de a-l înveseli. Prin urmare, pentru un îngrijitor sunt necesare calități precum bunăvoința, sociabilitatea, simțul umorului și răbdarea.

Care este salariul pe care ar trebui să-l cereți de la angajator?

Costul unui îngrijitor depinde de pregătirea și experiența acestuia, precum și de modul în care acesta interacționează cu angajatorul. Îngrijitorul poate presta servicii de îngrijire ennie 24/24, dar poate lucra și după un program flexibil. Responsabilitățile îngrijitorului includ îngrijirea unei persoane în vârstă: ajutarea la menținerea igienei, monitorizarea medicației. Prin acord separat, asistentele cu studii medicale pot face injecții și pot oferi astfel de manipulări medicale precum masaj, măsurarea tensiunii arteriale.

În plus, îngrijitorul mentine curatenia in camera pacientului, pregătește mâncarea își ajută pacientul la sarcinile din rutina zilnică. Atribuțiile îngrijitorului includ și însoțirea persoanei la plimbări și în timpul călătoriilor la clinică, mic ajutor în gospodărie. O altă datorie importantă a îngrijitorului este sprijinul moral al pacientului. Oamenii în vârstă se simt adesea rupți de lume, iar îngrijitorul le ține companie, vorbește, le citește cărți și ziare.

Dar sunt lucruri pe care nu sunteți obligat/ă să le faceți în calitate de îngrijitor. Aceste lucruri ar trebui discutate din start, astfel veți reuși să evitați situații incomode, care pot apărea pe parcursul colaborării. Este vorba despre activități precum:

  • îndeplinirea oricăror sarcini casnice care nu au legătură cu îngrijirea unei persoane în vârstă;
  • pregătirea hranei pentru alți membri ai familiei;
  • îngrijirea copiilor mici.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Setați limite chiar din momentul angajării

Din perspectiva unui îngrijitor este evidentă importanța acestui aspect. Anume această secvență din contract stabilește acele “limite” a muncii prestate de către îngrijitor în favoarea angajatorului său, dar și a persoanei pe care o îngrijește. În calitate de angajator, odată ce manifestați compartiment etic și aveți grijă și de comoditatea persoanei pe care o angajați, aveți mai multe șanse de a cuceri predispunerea îngrijitorului și de a-l angaja pentru o perioadă mai îndelungată. 

Se pare că societatea a început să valorifice la justa valoare munca și importanța îngrijitorilor – la ennie observăm aceasta reieșind din numărul de conexiuni dintre angajatori și îngrijitori – număr care este în continuă creștere. În același timp, asemenea angajari ingrijitori batrani reprezintă un proces cu adevărat delicat, cu multe lucruri subtile, dar importante. Analizând și aplicând în practică acele aspecte și recomandări descrise în acest articol, veți avea cu mult mai multe șanse să vă găsiți anume acel job, care vă va surprinde plăcut, iar echipa ennie stă mereu la dispoziția dumneavoastră pentru a vă oferi suport în acest lucru.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot