Anunturi ingrijire batrani Germania

Inhalt dieses Beitrags

Cel mai curând, nu doar odată ați observat fie în mediul online, fie în mediul offline, anunturi ingrijitori batrani Germania. Fie că este vorba despre anunțuri de angajare sau căutare de lucru, aceasta rămâne a fi o modalitate populară prin care se face conexiunea dintre îngrijitori și persoanele care au nevoie de serviciile acestora.

De ce oamenii au nevoie de serviciile îngrijitorilor la domiciliu?

Îmbătrânirea populației este o una dintre problemele actuale în multe mai multe țări europene. În acest sens, Germania nu reprezintă o excepție – conform celor mai recente date statistice, numărul persoanelor în vârstă crește tot mai rapid în ultimii ani. Cu cât mai înaintată este vârsta unei persoane, cu atât îi este mai dificil să aibă grijă de sine.

Pentru a rezolva această problemă, unii decid să îngrijească individual de persoanele apropiate care au nevoie de aceste îngrijiri. Totodată, este necesar de menționat că o asemenea abordare poate fi una destul de complicată – deseori, activitatea de îngrijire limitează alte activități din viața de zi cu zi. Cu alte cuvinte, odată ce decideți să îngrijiți de persoanele dragi de sine stătător, este necesar să fiți pregătiți de faptul că o asemenea decizie vă poate afecta într-o oarecare măsură balanța lucru – timp liber.

La ennie, datorită experienței vaste și background-ului impunător în domeniul îngrijirilor, conștientizăm cât de importantă este balanța dintre anumite activități și timpul liber. În această ordine de idei, ennie înțelege misiunea specială a îngrijitorilor, dar și importanța stabilirii conexiunii între aceștia prin intermediul unei platfrome accesibile și comode.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Caracteristicile muncii și principalele responsabilități ale asistentelor medicale

Lucrul ca îngrijitor în Germania este o formă de angajare destul de populară în rândul românilor. Mulți germani în vârstă și rudele lor resping categoric casele de bătrân – acesta este un lucru determinat atât de cultura germanilor la acest aspect, cât și de faptul că asemenea soluții sunt, de regulă, destul de costisitoare.

Această formă de angajare nu necesită educație specială, abilități specifice și cunoștințe impecabile de limba germană. În același timp, candidații cu studii medicale au posibilitatea de a obține mai ușor și mai rapid un salariu mai mare pentru o asemenea muncă. Este nevoie și de anumite calități personale, precum rezistența la stres, răbdarea, bunăvoința, capacitatea de a lua decizii rapide într-o situație non-standard și capacitatea de a construi relații de încredere cu o persoană bolnavă sau în vârstă și cu membrii familiei sale. 

Gama de responsabilități a unui îngrijitor la domiciliu în Germania este destul de largă și se stabilește individual, în momentul angajării. Lista responsabilităților poate include:

  • Supraveghere 24/24 (un serviciu pe care îl valorificăm în special la ennie);
  • gătit conform meniului convenit, respectarea regimului de hrănire;
  • menaj;
  • acompaniament în plimbări;
  • efectuarea procedurilor medicale prestabilite (eliberarea medicamentelor, măsurarea presiunii, injecții etc.);
  • proceduri de igienă, îmbrăcare la timp;
  • nevoia de a transfera pacientul într-un scaun cu rotile, transferul pe pat, pentru a preveni escarele;
  • oferirea de ajutor și sprijin psihologic.

În cazul în care sunteți interesat/ă de o asemenea muncă, acestea sunt principalele responsabilități pe care le veți avea în majoritatea cazurilor. Intervalul de vârstă a asistentelor medicale și a îngrijitorilor în Germania este unul cu adevărat larg – aici se regăsesc, în mare parte, îngrijitori de la 20 și până la 55 ani. Totodată, acești parametri de vârstă nu sunt bătuți în cuie – principalul lucru este ca îngrijitorul să fie într-o formă fizică bună, să fie rezistent și stabil din punct de vedere psihologic. Este indicat să aveți o viză de muncă deja deschisă, deoarece astfel de posturi vacante necesită închidere urgentă.

Pe parte de acte lucrurile nu sunt complicate, dar totuși, există anumite acte pe care trebuie să le perfecteze un îngrijitor care dorește să lucreze în Germania. Deoarece scopul ennie este de a asigura o conexiune cât mai productivă și comodă dintre îngrijitori și angajatorii acestora, ennie preia toată partea de perfectare a actelor. În calitate de ingrijitor, la noi beneficiati de suport continuu, vă oferim totul de ce aveți nevoie pentru a vă putea face munca la maxim.

Cum găsiți un loc de muncă ca asistent medical în Germania?

Atunci când angajarea prin recomandare nu este o opțiune care funcționează în cazul dumneavoastră, devine evident că aveți nevoie de alte modalități prin care veți putea găsi angajatorul potrivit pentru dumneavoastră. Mulți îngrijitori în asemenea cazuri apelează la agențiile de recrutare – aceste agenții fac conexiunea dintre îngrijitori și persoanele care au nevoie de serviciile acestora. 

Totodată, este necesar de menționat că asemenea agenții solicită de la îngrijitorio comisioane pentru angajare – aceste comisioane fiind, deseori, unele destul de mari. Aceste circumstanțe determină mulți îngrijitori să caute pe internet anunturi ingrijire batrani. Aceste anunțuri sunt postate, de obicei, chiar de către persoanele care caută îngrijitori. Astfel, prin intermediul acestor anunturi ingrijire batrani îngrijitorii fac conexiune directă cu angajatorii. Totodată, o modalitate mult mai simplă ar fi angajarea pe ennie.ro – aici, la fel, conexiunea va fi făcută direct dintre angajator și îngrijitor, doar că îngrijitorul va economisi mult timp, energie și bani pe care ar trebui să le achite sub formă de comisioane către agențiile de recrutare.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Condiții de munca și plata

Acum că am stabilit modul în care îngrijitorii fac conexiunea cu angajatorii și își găsesc de lucru, să vorbim puțin și despre condițiile de achitare. Cel mai adesea, este posibil să lucrați în calitate de îngrijitor în Germania cu cazare gratuită, în casa persoanei aflate sub tutelă. Acesta este un mare plus, deoarece puteți economisi bani pe închirierea locuinței. Masa, de obicei, la fel, este asigurată de către angajator. Familia poate compensa cheltuielile de călătorie. Programul de muncă poate varia, în medie este de 10-12 ore 5 sau 6 zile pe săptămână. Salariul variază între 700 și 1500 de euro pe lună net.

Locurile de asistentă medicală sunt bine plătite, mai ales în comparație cu rata unei asistente medicale sau a unei asistente într-un spital din România. Plus la aceasta, precum am menționat și mai sus, puteți găsi cu ușurință un loc de muncă cu cazare, ceea ce vă asigură cu un loc de trai, dar și vă permite să economisiți pe o eventuală chirie. 

Momentan, cererea de servicii de asistență medicală este foarte mare în Germania. Puteți lucra ca îngrijitor și fără a avea anumite studii de specialitate, dar, uneori, poate fi indicat să urmați cursuri de masaj și prim ajutor.

Reieșind din faptul că fiecare îngrijitor disponibil pe ennie corespunde cerințelor de calificare, în calitate de angajator din Germania puteți contracta serviciile îngrijitorilor din România direct prin intermediul platformei, evitând costuri suplimentare. Această modalitate de căutare a îngrijitorilor este considerată a fi una mai comodă, dar și mai eficientă decât simpla plasare de anunturi ingrijire batrani.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot