Asistenta medicala la domiciului preturi

Inhalt dieses Beitrags

Atunci când cineva caută servicii de îngrijire la domiciliu pentru cineva drag și apropiat, prețurile la servicii reprezintă unul dintre cele mai delicate aspecte în acest sens. Reieșind din faptul că serviciile de asistență medicale sunt cu adevărat costisitoare în Germania, devine relevantă angajarea unui îngrijitor particular, iar în acest asrticol ennie.ro relatează despre modul în care se formează costurile acestor servicii.

Cât costă asistența medicală la domiciliu în Germania?

În majoritatea cazurilor, boala unei persoane apropiate ne ia prin surprindere – până în acel moment, de obicei, rudele și persoanele apropiate a persoanei respective nici nu se gândeau la faptul că va apărea necesitatea unor ingrijiri deosebite. În anumite cazuri, fie în urma unor afecțiuni mai grave, fie reieșind din starea generală de sănătate combinată cu vârsta pacientului, acesta are nevoie de îngrijiri de o durată mai lungă decât cea pe care o petrece primind îngrijirile din spital.

În circumstanțele descrise mai sus apar anumite întrebări referitor la angajarea unei asistente, unui îngrijitor care va oferi asistenta medicală la domiciliu. În acest sens, mai multe aspecte sunt importante, iar în acest articol descriem în detaliu aceste aspecte și încercăm să dăm răspuns la toate întrebările care pot apărea atunci când vă aflați în procesul de selectare a unui îngrijitor medical Germania.

Unde găsiți persoana potrivită care va oferi îngrijiri medicale la domiciliu?

Reieșind din practica acestui domeniu, majoritatea oamenilor caută răspunsul la această întrebare în același loc – în spital. Această abordare este determinată de faptul că o bună parte din personalul medical mai oferă și servicii de îngrijire la domiciliu. Pe lângă aceasta, surorile medicale deseori oferă recomandări de îngrijitori. În același timp, atunci când vorbim despre specificul îngrijirilor medicale la domiciliu în Germania, să nu uităm – serviciile medicale aici sunt unele cu adevărat costisitoare. În acest sens, angajare unui lucrător medical în calitate de îngrijitor la domiciliu presupune și un pret ingrijire batrani la domiciliu mai mare.

Reieșind din cele menționate mai sus, nu fiecare își poate permite serviciile unei asistente medicale în Germania. În același timp, puțini dintre pacienți, cât și din rudele acestora ar fi încântați să li se ofere îngrijirile necesare în cadrul unui azil, de exemplu. Astfel, pentru a găsi o soluție alternativă, dar care nu ar presupune anumite tarife ingrijiri medicale la domiciliu peste capacitatea de plată, mulți caută și contractează ingrijitori medicali la domiciliu prin intermediul platformele specializate.

Pe partea de preț, unul dintre avantajele acestei abordări constă în faptul că angajatul și angajatorul pot negocia remunerarea, ceea ce reprezintă un avantaj pentru ambele părți. Reieșind din faptul că, prețul, totuși, rămâne a fi un factor cu o mare influență în cadrul procesului decizional, mai jos prezentăm informații relevante și actuale despre pret ingrijire batrani la domiciliu.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Asistenta medicala la domiciliu preturi Germania

Foarte des apare o situație într-o familie când o rudă apropiată are nevoie de îngrijire constantă, asistență medicală calificată și sprijin psihologic. În același timp, chiar și cu dorința și aplicarea eforturilor maxime, este aproape imposibil să combinați treburile personale de familie, munca și îngrijirea unei persoane grav bolnave. La rezolvarea acestei probleme va ajuta angajarea unui ingrijitor medical la domiciliu. Înainte de momentul angajării, însă, apare cea mai sensibilă întrebare – cât costă asemenea asistență medicală la domiciliu?

Costul serviciilor unui asistent medical domiciliu în Germania  este determinat de mai mulți factori – numărul de ore de muncă, starea pacientului, necesitatea îngrijirilor medicale și a procedurilor medicale, volumul de muncă necesar. O practică răspândită este și oferirea de programe cuprinzătoare adaptate diferitelor situații ale pacientului.

Dacă ar fi să analizăm în particular exemplul Germaniei la acest capitol, aici îngrijirea medicală la domiciliu începe, în mediu, de la circa 2000 EUR per lună (potrivit www.germania.one). La nivel național, atât casele de asigurări de sănătate, cât și susținătorii pacienților consideră această sumă prea mare și cer reforme din partea politicienilor. Şeful adjunct al fracţiunii SPD, Barbel Bas, consideră că este necesar să se restrângă dinamica preţurilor şi să se acopere o parte din costuri prin subvenţii.

Situația este și mai sensibilă atunci când vorbim nu despre asistenta medicala la domiciliu preturi, dar despre asistența medicală oferită în cadrul azilelor de bătrâni. Casele de bătrâni din Renania de Nord-Westfalia sunt cele mai scumpe pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Costul mediu pe pat într-un azil de bătrâni din Renania de Nord-Westfalia este de 2.405 EUR. Acesta este cel mai mare preț din toată Germania. Cel mai mic din Saxonia-Anhalt – 1436 €. În Baden-Württemberg, cea mai mare sumă de cheltuieli pe care pensionarii trebuie să le acopere singuri, și anume 1.062 EUR, în Berlin 992 EUR, în Bavaria 938 EUR. În Turingia, pensionarii plătesc în medie 490 EUR pe cont propriu, în Saxonia-Anhalt 560 EUR, iar în Saxonia 595 EUR.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

La ce să atrageți atenția atunci când angajați un îngrijitor medical la domiciliu?

Atunci când vine vorba despre angajarea unui ingrijitor, experții din domeniul îngrijirilor la domiciliu, dar și îngrijirilor medicale la domiciliu acordă atenție mai multor puncte importante.

  • Dacă aveți nevoie de o asistentă medicală cu studii medicale, ar trebui să vă asigurați de calificările ei, pentru care, de exemplu, puteți apela la ajutorul unui medic pe care îl cunoașteți.

  • Se recomandă să încheiați un contract cu o asistentă pe o perioadă lungă de timp, în legătură cu care merită să clarificați planurile unui potențial angajat sau angajat.

  • Cereți de la potențialii angajații caracteristici și reviewuri de la precedenții angajatori. Astfel, vă puteți forma o percepție subiectivă cu privire la munca pe care a prestat-o îngrijitorul la locurile de muncă din trecut. Reieșind din faptu că falsificarea recenziilor în acest domeniu este un fapt răspândit, se recomandă ca asemenea discuții să se petreacă face to face. 

  • Analizați dacă îngrijitorul posedă acele calități personale atât de necesare, precum sociabilitatea, răbdarea, compasiunea, acuratețea și punctualitatea”, își amintește Irina Shabut, directorul general al centrului social Good Day.

Până la urmă, este necesar de menționat că această listă nu este bătută în cuie – fiecare are propriile criterii de selecție, deoarece nu există pacienți identici. Astfel, și criteriile de selecție a ingrijitorilor medicali la domiciliu vor fi, la fel, individuale.  Nu există un set universal de cerințe pentru abilitățile și calificările îngrijitorilor. Într-o situație, o persoană în vârstă are nevoie doar de un însoțitor și de puțin ajutor la anumite activități de îngrijire medicală, în alta – îngrijire calificată din cauza unei boli grave și a pierderii abilităților de autoîngrijire.

Acest aspect și această individualitate a situațiilor specifice în care se află pacienții determină și o formare individualizată a prețurilor din acest domeniu. În acest articol am oferit o estimare pentru  asistenta medicala la domiciliu preturi, totodată, este necesar să rețineți că, până la urmă, prețurile se formează într-un mod individual.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Există în rândul vârstnicilor credința că de la o anumită etate orice efort, cât de mic, le poate cauza probleme de sănătate. Însă, studiile și cercetările recente relevă exact contrariul, și anume că lipsa activității fizice agravează starea fizică și psihică.
Deși lucrurile par cât se poate de simple la prima vedere, o migrare în Germania cu scopul de a lucra în calitate de îngrijitor reprezintă un aspect destul de special.
Germania reprezintă o țară cu un specific cultural foarte bine pronunțat. Anume acest specific pune, într-o oarecare măsură, în gardă îngrijitorii din România.
Trustpilot