Care sunt actele de care aveți nevoie pentru a înființa o firmă de îngrijiri medicale la domiciliu?

Inhalt dieses Beitrags

Înregistrarea unei firme în domeniul îngrijirilor medicale la domiciliu reprezintă un proces complex. Anume din acest motiv, orice informație este utilă în acest acest sens. În acest articol, în continuare sunt prezentate principalele momente ce țin de înregistrarea unei firme de îngrijiri.

De ce are rost să deschideți o firma de ingrijiri medicale la domiciliu

Îngrijirea la domiciliu se referă la îngrijirea bolnavilor sau a bătrânilor direct la domiciliul acestora. Acest tip de serviciu este foarte solicitat în prezent reieșind din faptul că toți ajungem la bătrânețe – unii mai sănătoși, alții mai puțin sănătoși. Plus la aceasta, structura demografică din Germania ne dă de înțeles clar că acest serviciu este solicitat și va fi solicitat în viitorul apropiat. 

Importanța acestui serviciu, dar și cererea la servicii de îngrijire determină tot mai multe persoane să înceapă o activitate în acest domeniu. Astfel, sunt destul de multe cazuri când românii pleacă în Germania și se angajează acolo în calitate de îngrijitori. Majoritatea fac acest lucru sub formă de angajare simplă, alții, însă, își deschid firme de îngrijiri medicale la domiciliu. A doua opțiune este una mai complicată, dar presupune mai multe avantaje. 

Înființarea unei firme de acest tip presupune o procedură destul de complexă. Mulți dintre doritorii de a face acest lucru se confruntă cu dificultatea că nu cunosc care sunt acele acte necesare infiintare firma de îngrijiri medicale la domiciliu. În acest articol se relatează în detaliu despre acest lucru, dar și despre procesul general de înregistrare a unei companii de acest tip. 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Ce tipuri de firme ingrijire la domiciliu există?

Atunci când vă decideți să lansați propria companie de îngrijire bătrâni la domiciliu, este necesar să cunoașteți – practica arată că oamenii preferă să apeleze la organizații mai de încredere care mențin un personal de îngrijitori, le monitorizează munca și sunt responsabile pentru calitatea acesteia.

O altă variantă de funcționare a serviciului de mecenat este posibilă, atunci când se dau comenzi unor asistente care nu sunt în personal, dar compania le monitorizează sistematic munca și schimbă personalul în caz de muncă nesatisfăcătoare.

Acte necesare infiintare firma de ingrijiri medicale la domiciliu: principalele particularități

Activitățile din domeniul îngrijirii pacienților sunt strict controlate de organele de stat, și anume Serviciul Federal de Supraveghere în Sănătate și Dezvoltare Socială, prin urmare, este necesară o licență corespunzătoare pentru ca o firmă de îngrijiri la domiciliu să lucreze cu personalul medical.

Pentru a deschide un serviciu de îngrijiri la domiciliu care funcționează ca agenție de recrutare, aveți nevoie de o investiție minimă de start-up: computer, telefon, site web, publicitate. Broșurile publicitare pot fi lăsate în spitale, clinici și farmacii, reclame pot fi plasate la radio, televiziune și în ziare.

Pentru a deschide o organizație de îngrijire medicală, trebuie să găsiți un birou, să înregistrați un SRL, să selectați personal cu educația corespunzătoare și să obțineți o licență. Acest lucru va necesita și o investiție de start considerabilă.

Principalele ingrediente pentru succesul serviciului de sănătate la domiciliu sunt îngrijitorii buni și respectul față de clienți. Cu selecția corectă a personalului și organizarea competentă a muncii, profitabilitatea unei afaceri poate fi de la 40 la 70 la sută.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Care sunt pașii pentru obținerea unei licențe de îngrijire medicală la domiciliu?

Înainte de a aplica, va trebui să puneți în ordine câteva lucruri. Odată ce parcurgeți pașii descriși mai jos, aveți toate șansele să obțineți licența necesară destul de rapid și simplu.

  • Studiați reglementările de stat până nu le înțelegeți suficient de bine. Anume reglementările de stat determină care ar trebui să fie experiența și expertiza atât a personalului implicat în îngrijiri, cât și a personalului care se ocupă de management și verificarea calității. Cunoașterea reglementărilor în acest sens este cu adevărat vitală. 

 

  • Familiarizați-vă cu taxele. Fiecare stat este diferit și puteți găsi informații despre taxe pe site-urile specializate. Taxele în Germania reprezintă un subiect destul de delicat, de aceea, este important să-l studiați în detaliu înainte de a lansa o firmă în domeniul îngrijirilor. 

 

  • Asigurați-vă că aveți un birou. Chiar dacă se află în casa dvs. (care trebuie să respecte legile locale de zonare), veți avea nevoie de o cameră separată, încuiată, cu dulapuri încuiate pentru a păstra în siguranță evidențele clienților și ale echipei. 

Primii pași după înregistrarea firmei

Partea formală, de obicei, nu este cea mai complicată etapă în ceea ce privește lansarea unei afaceri. O firmă în domeniul îngrijirilor la domiciliu Germania nu reprezintă o excepție. Chiar și după ce pregătiți lista de acte menționate mai sus, să obțineți licența necesară și să încheiați cu brio etapa formală, mai sunt și anumite provocări ce țin de prima perioadă după lansare firmei.

De modul în care sunt setate lucrurile chiar de la început contează cât de bine va derula întreaga activitate. Anume din acest motiv contează să faceți anumite acțiuni corect și responsabil chiar de la bun început. Mai jos sunt prezentate principalel dintre aceste acțiuni.

  • Creați-vă un plan de afaceri cel puțin pentru prima perioadă de activitate. Un asemenea plan de acțiuni va stipula acțiunile pe care le veți face în prima perioadă, precum și anumite planuri de acțiuni pentru situații mai delicate. Aici, de obicei, se include și strategia de recrutare a îngrijitorilor. 

  • Angajați personal de bază. Personalul este principalul activ a unei afaceri din acest domeniu. În domeniul îngrijirilor la domiciliu personalul manifestă brandul, de aceea, este important ca fiecare colaborator a firmei să fie selectat cu maximă atenție și grijă. Pe lângă personalul de bază, veți avea nevoie și de personal de management. Anume acest personal va fi responsabil de gestiunea și monitorizarea îngrijitorilor.

  • Creați un proces pentru screening-ul personalului. Acest punct, de fapt, reprezintă o continuare și o completare a punctului de mai sus. Screeningul corect și eficient al personalului firmei de îngrijire reprezintă o bună garanție a respectării tuturor prevederilor. Îngrijitorii și asistentele trebuie să fie autorizați din punct de vedere a stării de sănătate. 

Mai sus sunt prezentate principalele acte, dar și proceduri formale pe care va trebui să le parcurgeți pentru a înregistra o firma ingrijire la domiciliu. Această informație cu siguranță va fi utilă doritorilor și celor interesați să deschidă o firmă îngrijire bătrâni. Totodată, sunt prezentate și câteva recomandări nu doar referitor la înregistrarea formală propriu-zisă, dar și referitor la primii pași după înregistrarea firmei. 

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot