Cum să lucrați în siguranță ca asistent medical geriatric în Germania?

Inhalt dieses Beitrags

Sunt anumite aspecte, pe care dacă le veti respecta, veti avea parte de o experiență de muncă sigură în Germania. Totodată, provocările cu care vă veți confrunta vor deveni mai ușoare. În acest articol ennie relatează despre aceste aspecte, oferind de asemenea un șir de recomandări deosebit de utile. 

Cum să lucrezi în siguranță ca asistent medical geriatric în Germania?

Siguranța muncii unui asistent medical geriatric în Germania depinde de câteva aspecte importante. În primul rând, pentru o muncă sustenabilă este necesar să dețineți un anumit nivel de limba germană. Doar in acest fel veți putea comunica atât cu pacientul, cât și cu angajatorul, reușind să îndepliniți sarcinile rapid și eficient. 

 

Un alt aspect important ce ține de siguranța și sustenabilitatea muncii unui sistent medical geriatric în Germania este capacitatea de a face față principalelor provocări legate de îngrijirea vârstnicilor la domiciliu. Astfel de provocări sunt variate, în acest articol ennie relatează despre importanța și răspândirea lor.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Depășirea provocărilor pentru a lucra în siguranță ca asistent medical geriatric în Germania

Îngrijirea vârstnicilor nu este atât de ușoară pe cât ar părea la prima vedere. Acest aspect necesită mult timp și multă răbdare pentru a menține starea psihică și fizică normală a unei persoane în vârstă, este important să se țină cont de o mulțime de factori, inclusiv de aspectele sociale și psihologice. 

 

Din cele menționate mai sus, reiese faptul că munca de asistent medical geriatric în Germania, este extrem de solicitantă. Există anumite aspecte aici, care pot deveni cu adevărat complicate și pot pune sub risc munca îngrijitorului. Totodată, aceste provocări și riscuri cu care se confruntă orice asistent medical geriatric în Germania pot fi prevenite sau, cel puțin, reduse. ennie relatează în acest articol despre principalele provocări cu care vă veți confrunta prestând această muncă și cum le puteți depăși cu brio.

Somnul și importanța lui

Este important ca persoanele în vârstă să doarmă suficient. Corpul lor este epuizat, așa că trebuie să doarmă cel puțin 7-8 ore. Somnul prelungit, sănătos, asigură normalizarea funcționării sistemului nervos, care la vârstnici se află într-o stare de epuizare. Epuizarea sistemului nervos central poate provoca insomnie, care poate slăbi organismul și agrava starea emoțională. 

Insomnia este foarte frecventă la vârstnici. Persoanele în vârstă pot ațipi în timpul zilei. Acest lucru afectează negativ somnul nocturn. Pentru unii vârstnici, medicii prescriu somnifere. Nu există niciun beneficiu deosebit de la ele, pot aduce doar o ameliorare temporară. Astfel de medicamente pot cauza în cele din urmă o adevărată dependență, pot duce la hipodinamie și letargie. Prin urmare, încercați să nu ajungeți la situația în care insomnia este atât de puternică încât ar trebui să luați somnifere. Încercați să îmbunătățiți somnul rudei dvs. în vârstă în alte moduri, mai puțin drastice.

Recomandări pentru un somn mai bun pentru pacienți

Pentru a crea cele mai bune condiții de somn pentru o persoană în vârstă, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 

 • faceți liniște în cameră;
 • patul trebuie să fie curat și confortabil;
 • mențineți temperatura în cameră la un nivel confortabil, aerisiti în mod regulat camera;
 • pătură lejeră, caldă;
 • pacientul ar trebui să mănânce ultima dată seara, cu patru ore înainte de culcare;
 • excludeți din dietă dulciurile, ceaiul foarte concentrat și cafeaua;
 • seara, plimbați-vă în aer curat sau măcar ieșiți pe balcon;
 • este important să organizați timpul liber în așa fel încât să excludeți somnul în timpul zilei.

 

Unul dintre cele mai mari necazuri ale persoanelor în vârstă, care provoacă multă anxietate, este diureza nocturnă, care este cauzată de tulburările renale legate de vârstă. Pentru a face față acestei probleme, este important ca pacientul să nu consume lichide înainte de culcare, să excludeți orice alimente și medicamente diuretice și în caz de necesitate, să aplicați pacientului scutece noaptea. În acest caz, o persoană în vârstă va putea scăpa de nevoia frecventă de a urina noaptea, ceea ce îi va face somnul mai puternic și mai lung.

Igiena personală

O altă provocare cu care veți avea de a face în calitate de asistent medical geriatric în Germania. Este foarte important ca o persoană în vârstă să respecte igiena personală. O caracteristică a igienei la bătrânețe este necesitatea folosirii unei creme hrănitoare pentru îngrijirea pielii uscate și a unui săpun special hidratant.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Preveniți accidentele

O deteriorare semnificativă a condiției fizice poate provoca un accident brusc. Amintiți-vă că consecințele unui accident pot fi cele mai deplorabile, deoarece luxațiile, vânătăile și fracturile la vârstnici se vindecă mult mai lent.Pentru a minimiza șansele de cădere și răni, ar trebui să luați următorii pași în considerare:

 

 • asigurați-vă că sunt instalate balustrade în baie și covorașe de cauciuc pe podea;
 • așezați covorul pe podelele din camere;
 • tot excesul de mobilier trebuie îndepărtat.

Tratamentul escarelor

Un alt aspect important care influențează securitatea muncii  ca asistent medical geriatric în Germania este prevenirea și tratarea corectă a escarelor. Poate suna paradoxal, dar acasă lupta împotriva escarelor este cea mai eficientă și mai puțin dureroasă neplăcută metodă pentru un pacient imobilizat la pat. Cand este efectuată cu ajutorul unei asistente cu experiență, pacientul se lasă îngrijit cu mai mult calm. Scopul principal al dumneavoastră în calitate de asistent medical geriatric în Germania este de a obișnui persoana imobilizată cu grija pe care i-o acordați. 

 

În plus, este important să faceți totul corect, inclusiv aplicarea mijloacelor moderne de tratament. Spre deosebire de opinia falsă (dar, din păcate, încă răspândită), nu este recomandat ca escarele să se trateze prin aplicarea de peroxid de hidrogen, verde de briliant sau iod – acest lucru duce la formarea de cruste, iar vindecarea ia mult mai mult timp, decât ar trebui.

Remedii recomandate pentru tratarea escarelor

Există medicamente extrem de eficiente care accelerează vindecarea mult mai repede, decât remediile menționate mai sus, fără a afecta, în același timp, pielea. Producătorii concep în zilele noastre pansamente terapeutice speciale pentru plăgi, precum și pansamente cu hidrocoloniu în diverse forme și dimensiuni. Acestea din urmă sunt, de asemenea, foarte economice, deoarece necesită pansamente rare. În calitate de asistent medical geriatric în Germania nu este exclus că va trebui să asigurați și achiziționarea remediilor speciale pentru tratarea escarelor.

Remedii la domiciliu pentru escare: argumente pro și contra

În orice carte de referință de medicină casnică veți găsi sfaturi pentru tratarea escarelor cu decocturi din plante de mușețel și salvie. Sunt adesea menționate pansamentele de casă cu propolis. Desigur, toate acestea pot și trebuie aplicate, dar numai în etapa finală a tratamentului. 

 

Dacă rana este adâncă, supurează și a începe necroza – spălarea cu mușețel nu mai este suficientă, deteriorarea pielii va progresa, provocând suferință pacientului. În asemenea cazuri, cu certitudine, aveți nevoie de instrumente puternice pentru curățarea și vindecarea rănilor, cumpărate la farmacie sau primite la comandă.

Recomandări pentru tratarea escarelor

Există și câteva recomandări universale, dar deosebit de utile atunci când vine vorba despre prevenirea și tratarea escarelor pacienților imobilizați la pat. 

 

 • Întoarceți pacient cel puțin o dată la 1,5-2 ore;
 • Folosiți saltele, perne, materiale de căptușeală antidecubit;
 • Aveți grijă de pielea pacientului, păstrându-icurățenia perfectă și tratând-o cu unguente și creme speciale;
 • Ascultați plângerile pacientului și examinați-i regulat corpul pentru a nu rata roșeața și apariția de noi escare.

 

Aspectele descrise de către ennie în acest articol vor contribui nu doar la creșterea nivelului de siguranță a muncii dumneavoastră în calitate de asistent medical geriatric în Germania, dar și vă va ușura munca într-o oarecare măsură. Este important să aveți grijă de aceste aspecte într-un mod individual și deosebit de atent.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Trustpilot