Curs ingrijitor batrani la domiciliu

Dezvoltarea profesională în ceea ce privește dobândirea de noi cunoștințe și competențe
Conținutul acestei contribuții

Perfecționarea profesională este vitală pentru orice profesie, iar pentru domeniul îngrijitorilor în mod special. De unde provine această importanță? În primul rând, îngrijitorii interacționează direct cu pacienții și sunt responsabili de bunăstarea acestora. În al doilea rând, ca și toate celelalte domenii, acest domeniu evoluează, iar profesioniștii trebuie să fie intr-un maps cu acest ritm de dezvoltare.

De ce fiecare îngrijitori are nevoie de un curs ingrijitor batrani la domiciliu

Munca îngrijitorului nu este una simplă sau de fiecare dată delicată. Deși nu fiecare îngrijitor de bătrâni la domiciliu este obligat să aibă studii și abilități medicale, profesia de îngrijitor presupune și o permanentă creștere profesională pe partea de obținere noi cunoștințe ș noi abilități. Acest lucru este determinat, în special, de faptul că tehnologiile evoluează, inclusiv tehnologiile care sunt aplicate pentru a ușura atât viața pacienților, cât și munca îngrijitorilor care au grijă de aceștia. 

 

Plus la aceasta, practica pe care o avem la ennie ne-a demonstrat nu doar o dată că îngrijitorii care permanent se orientează spre creșterea calificării profesionale obțin atât venituri mai mare, cât și un grad mai mare de satisfacție de la munca pe care o fac. În acest context, în acest articol ennie relatează cât de importantă este dezvoltarea profesională și cum fiecare curs ingrijitor batrani la domiciliu poate nu doar pune baza unui îngrijitor în devenire, dar și dezvolta abilitățile unui îngrijitor cu un bagaj de experiență în domeniu.

 

Cine caută să treacă curs ingrijitor batrani la domiciliu?

Dezvoltarea profesională este una necesară și relevantă pentru mai multe tipuri de îngrijitori, dar și persoane care au o oarecare tangență cu domeniul îngrijirilor. Chiar dacă un îngrijitor are o experiență vastă și variată în domeniul îngrijitor la domiciliu, acest lucru nicidecum nu înseamnă că îngrijitorii nu mai are nevoie de creștere a nivelului de calificare profesională. Astfel, îngrijitori care doresc să treacă cursuri de calificare în domeniu vin din diverse domenii și categorii: 

 

  • îngrijitori bătrâni la domiciliu – îngrijitori care fac activități de îngrijire relativ simple,care nu necesită calificări sau studii medicale;
  • asistenți medicali la domiciliu, care caută să-și extindă seturile de abilități;
  • îngrijitori autorizați, care caută informații actualizate; 
  • asistente medicale autorizate, care doresc să se specializeze în gerontologie.

 

Datorită disponibilității cursurilor cuprinzătoare, a programelor de formare și a resurselor de învățare, atât îngrijitorii profesioniști, cât și cei care îngrijesc familia pot dobândi cunoștințe și abilități valoroase pentru a servi mai bine persoanele pe care le îngrijesc. În acest context, este important să înțelegeți că, chiar și atunci când faceți primul pas în domeniul îngrijirilor la domiciliu și nu aveți nevoie de cursuri de calificare, această necesitate poate apărea mai târziu, odată ce veți obține o anumită experiență și veți dori să o creșteți pentru a vă crește și veniturile.

 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Varietatea cursurilor de dezvoltare a îngrijitorilor - un mare avantaj pentru îngrijitori

Astfel, în prezent sunt disponibile cele mai bune cursuri și formare pentru îngrijitori, inclusiv totul, de la seminarii web gratuite până la serii de câteva săptămâni, cu module multiple de formare și programe de formare cuprinzătoare, care pot dura câteva luni sau mai multe. Fie că sunteți în căutarea cunoștințelor specializate pentru a îngriji mai bine o persoană cu boala Alzheimer sau pur și simplu căutați îndrumări de specialitate cu privire la modul de a fi cel mai bun îngrijitor care puteți fi, credem că veți găsi ceva de interes în cadrul ofertelor de studii variate în Germania, și accesibile din punct de vedere a costurilor pe care le presupun.

 

Care este problema cu îngrijitorii care intră în domeniul fără calificări și dorința de învățare?

Astăzi este foarte greu să găsești oameni care doresc să lucreze ca îngrijitori de bătrâni Oamenii intră în această meserie din disperare când nu își găsesc un alt loc de muncă sau nu au mijloace de existență. Acest lucru nu este determinat de faptul că domeniul nu este unul de perspectivă din punct de vedere profesional sau financiar (pe partea de venituri), ci din simplă lipsă de motivație a îngrijitorilor fie de a crește în acest domeniu, fie de a păstra, cel puțin, aceeași calitate stabilă a serviciilor de îngrijire batrani la domiciliu Germania pe care le prestează. 

 

Un alt aspect  important în contextul descris mai sus este determinat de faptul că nu există o înțelegere clară a îndatoririlor unei asistente medicale. Și aici nu este vorba doar despre lipsa acestei înțelegeri din partea angajatorilor – deseori anume îngrijitorii sunt acei, care nu-și înțeleg până la urmă esența muncii sale și responsabilitățile aferente acestei munci.

 

De ce îngrijitorii au nevoie de curs ingrijitor batrani la domiciliu?

Unul dintre miturile răspândite în domeniul îngrijirilor la domiciliu constă în faptul că, printre cei care sunt gata să se ocupe de îngrijirea la domiciliu, există convingerea că oricine se poate ocupa de această activitate într-un mod absolut natural și responsabil, fără a avea anumite abilități și o anumită experiență în spatele său.  Drept urmare, o anumită parte din îngrijitorii care decid să intre în această profesie fie:

 

  • nu au calitățile psihologice necesare;
  • nu au o nevoie interioară de a ajuta;
  • nu au abilitățile de a lucra cu categorii speciale de pacienți (de exemplu, persoanele cu demență);
  • nu au dorința de a învăța.

 

În plus, o bună parte din îngrijitorii care migrează din alte țări în Germania cu scop de muncă nu întocmesc documentele necesare și, drept urmare, ambele părți – atât angajatorul, cât și asistență – nu sunt protejate de abuz. Sunt cazuri de discriminare pe criterii de naționalitate, când un client solicită o asistentă de origine slavă și este gata să plătească pentru aceasta. Aceste aspecte, la fel, pot fi prevăzute și exclus fie printr-un curs ingrijitor batrani la domiciliu de inducție în profesie, fie printr-un curs de creștere a calificării, pe care îl accesează deja după ce au trecut de etapa de inducție și au o anumită experiență în domeniul respectiv.

 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Meseria de îngrijitor - necesită permanentă perfecționare

Meseria de asistent medical este mai mult decât o modalitate de a câștiga bani, este un serviciu pentru oameni. Anume din acest considerent este foarte important ca atât angajatorii, cât și îngrijitorii în special să-și schimbe percepția asupra acestei profesii. Este important să percepeți și să conștientizați cât de importantă este această profesie și, chiar dacă puteți intra în domeniu fprp studii de specialitate și experiență în spate, este important să fiți cât mai orientat spre a învăța lucruri noi și de a perfecționa abilitățile deja dobândite. Până la urmă,societatea este modelată de atitudinea față de bătrâni și bolnavi – cei care au cea mai mare nevoie de îngrijire.

 

La ennie oferim suport îngrijitorilor care doresc să se perfecționeze fie în ceea ce privește limba germană, fie în ceea ce privește anumite aspecte profesionale din munca pe care o prestează la domiciliul batranilor din Germania. Doar prin această abordare este posibilă crearea unui mediu sustenabil, în care serviciile de îngrijire nu sunt o simplă formalitate sau activitate, ci o adevărată responsabilitatea cu un grad înalt de conștientizare.

 

Julia Gries
Julia Gries

Bună ziua, eu sunt Julia din echipa ennie. Mă bucur dacă vă plac articolele mele despre îngrijire și asistență medicală.

5/5 - (1 vote)
Subiecte similare
Tot mai mulți îngrijitori de bătrâni la domiciliu în Germania decid să meargă pe ideea de prestare servicii în mod individual. Citiți aici!
Chiar dacă mulți îngrijitori din România, care merg în Germania, au o anumită experiență, sfaturile niciodată nu sunt de prisos.
Aflați cum să munciți în siguranță ca asistent medical geriatric în Germania. Citiți acest articol în continuare.
Trustpilot
Bitte wählen Sie Ihre Sprache
Für Pflegebedürftige
Für Pflegekräfte
Vă rugăm să alegeți limba dvs
Pentru cei care au nevoie de îngrijire
Pentru îngrijitorii