Firme de îngrijire bătrâni în Germania

Inhalt dieses Beitrags

În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania[1]. Acest lucru înseamnă că în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu numărul locurilor de muncă în Germania este în creștere.

Vestea bună este că în Germania sunt locuri de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice la domiciliu, iar vestea și mai bună este că puteți să le găsiți foarte ușor cu ajutorul firmelor de îngrijire bătrâni la domiciliu.

[1] Bundesgesundheitsministerium (April 2022)

 

Ce face o firmă de îngrijire bătrâni la domiciliu?

Firmele de îngrijire bătrâni la domiciliu fac legătura între persoanele vârstnice care au nevoie de îngrijire la domiciliu și îngrijitoarele care își caută un loc de muncă într-o gospodărie. De obicei, activitățile solicitate din partea îngrijitoarelor de persoane vârstnice la domiciliu constau în menținerea menajului și întreținerea casei, pregătirea și gătirea meselor, asigurarea că persoana îngrijită își ia medicamentele prescrise conform programului indicat de medic, dacă este cazul, asigurarea de companie pentru persoana vârstnică îngrijită și altele asemenea. Avantajele dumneavoastră dacă decideți să lucrați ca îngrijitoare de bătrâni la domiciliu sunt multiple: pe lângă salariul pe care îl veți primi, beneficiați și de cazare într-o cameră separată și masă. Orele exacte de lucru / disponibilitate sunt stabilite de dumneavoastră de comun acord cu persoana îngrijită, și tot dumneavoastră stabiliți împreună cu persoana îngrijită și durata pentru care doriți să lucrați sau alte aspecte, pe care dumneavoastră le considerați importante.

Firma de îngrijire persoane vârstnice ajută persoana vârstnică să găsească un îngrijitor potrivit, dar vă poate ajuta și pe dumneavoastră, în calitate de îngrijitor să vă găsiți un loc de muncă, mai ales dacă sunteți la prima dumneavoastră experiență în străinătate.

Avantajele firmelor de îngrijire bătrâni la domiciliu?

Sunt mai multe avantaje atunci când alegeți să colaborați cu o firmă de îngrijire bătrâni la domiciliu, cum este ennie. De multe ori, desigur, preferăm să găsim un loc de muncă prin recomandare din partea persoanelor pe care le cunoaștem. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, iar firmele de îngrijire a bătrânilor la domiciliu prezintă mai multe avantaje:

Primul avantaj este evident – vă ajută să găsiți un loc de muncă potrivit cu experiența și nevoile dumneavoastră. Mai ales atunci când alegeți să lucrați cu o firmă precum ennie, aveți posibilitatea de a alege chiar dumneavoastră localitatea în care doriți să lucrați și persoana pentru care doriți să lucrați. Dacă de exemplu căutați un loc de muncă într-o anumită localitate, unde se află poate o rudă sau o prietenă a dumneavoastră, firmele de îngrijire a bătrânilor la domiciliu vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă în regiunea în care vă doriți dumneavoastră.

De multe ori, din cauza situației personale, se poate întâmpla să decideți să plecați să lucrați în Germania ca îngrijitor fiind nevoie să vă găsiți un loc de muncă repede. Firmele de îngrijire vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă în timp scurt, ceea ce vă ajută pe dumneavoastră atunci când aveți nevoie repede de un loc de muncă bine plătit. Astfel, firmele de îngrijire bătrâni la domiciliu vin în întâmpinarea dumneavoastră și pot găsi o soluție pentru nevoia dumneavoastră la timpul potrivit.

Firmele de îngrijire bătrâni, precum ennie, vă oferă de asemenea și foarte multă flexibilitate. Dumneavoastră sunteți cea care stabiliți în ce localitate doriți să lucrați, pentru cine doriți să lucrați, și pe ce durat doriți să lucrați, desigur toate acestea trebuind să fie agreate de comun acord cu persoana pe care o îngrijiți.

Mai mult, dacă colaborați cu o firmă de îngrijire bătrâni, această vă poate ajuta să treceți și peste barierele birocratice, și vă poate consilia pentru a vă adapta mai ușor la noua dumneavoastră viață.

Nu este foarte complicat să lucrați în mod legal în Germania. Birocrația nu este excesivă și în mare parte este cam aceeași care se aplică și cetățenilor germani. Cu toate acestea este important să vă asigurați că respectați toate cerințele legale.

Firmele de îngrijire bătrâni din Germania vă pot consilia în legătură cu toți pașii pe care trebuie să îi urmați, chiar și atunci când sunteți pentru prima oara în Germania la muncă. De exemplu, unul pentru primele lucruri pe care trebuie să le faceți când ajungeți în Germania este declararea reședinței în Germania la oficiul pentru evidența populației. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți o formă legală de lucru și că vă înregistrați ca atare. Mai mult, trebuie să fiți sigură că ați încheiat toate asigurările obligatorii, cum ar fi cea de sănătate, și că acestea și sunt achitate la termenele prevăzute de lege. La fel, veți avea nevoie de un cont bancar. Deși desigur puteți folosi cardul și contul pe care le aveți deschise la o bancă în România, este recomandabil să aveți un cont deschis la o bancă din Germania, la care să fie atașat și un card. Astfel veți plăti, în general, comisioane bancare mai mici și vă va fi mai ușor să faceți plăți în Germania.

În cazul în care aveți o formare profesională în domeniu din România, sau obținută poate și altundeva, firma de îngrijire bătrâni vă poate ajuta să faceți demersurile necesare pentru recunoașterea calificării deținute în Germania. Deținerea unei calificări profesionale este utilă și vă poate ajuta să obțineți venituri mai mari, dar nu fiți descurajată dacă nu dețineți o astfel de calificare. Chiar și așa veți putea lucra în Germania ca îngrijitoare de bătrâni.

Mai mult, dacă apelați la o firmă de îngrijire bătrâni în Germania, veți avea o persoană de contact, care vă poate ajuta cu clarificarea diverselor întrebări pe care eventual le aveți în legătură cu activitatea pe care o desfășurați.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Cum colaborați cu o firmă de îngrijire bătrâni în Germania?

Dacă doriți să colaborați cu o firmă de îngrijire bătrâni din Germania, de exemplu cum ar fi ennie, vă puteți înregistra pe platforma / aplicația pusă la dispoziție de aceasta. Dumneavoastră apoi puteți găsi acele persoane care au grijă de îngrijire la domiciliu cu care vă potriviți cel mai bine. După aceasta puteți să intrați în legătură cu persoana pe care urmează să o îngrijiți sau familia acesteia și să stabiliți condițiile pentru contractul de prestări servicii. Pentru acest serviciu ennie va percepe un mic comision, care însă este evidențiat în mod clar. Per total, dumneavoastră beneficiați în general de venituri mai mari.

Cum găsiți un loc de muncă în Germania ca îngrijitoare de persoane vârstnice în Germania?

Așa cum am spus încă la început, firmele de îngrijire bătrâni la domiciliu plasează îngrijitoare în Germania și face legătura între persoane care își caută de muncă în acest domeniu și persoanele care au nevoie de îngrijire. Există anumite firme de îngrijire bătrâni la domiciliu, cum ar fi de exemplu ennie, care nu percep comisioane mari pentru intermedieri, ceea ce înseamnă că dumneavoastră veți avea pe de o parte un venit echitabil și cheltuieli reduse. Scopul ennie constă în asigurarea unui nivel ridicat de claritate și a unor condiții echitabile, astfel încât dumneavoastră să fiți mulțumită de condițiile dumneavoastră de muncă și de trai.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Îngrijitoarea unei persoane vârstnice devine parte din familia apropiată a persoanei îngrijite.
Trustpilot