Angajarea pentru îngrijirea bătrânilor din Germania în mod direct versus intermedierea prin agenție

Inhalt dieses Beitrags

Tot mai mulți îngrijitori se gândesc ce opțiune să aleagă – angajarea prin agenție sau prestarea serviciilor de îngrijire pe cont propriu. Decizia poate fi dificilă, deoarece fiecare opțiune prezintă avantaje și dezavantaje. În acest articol ennie abordează subiectul oferind câteva detalii care vă pot ajuta să înțelegeți cum este mai bine pentru dumneavoastră – să lucrați individual sau prin agenție.

Vreau să lucrez în calitate de îngrijitor: mă angajez la agenție sau lucrez individual?

Îngrijitorii de bătrâni la domiciliu în Germania pot găsi de lucru în 2 moduri: prin intermediul unei agenții sau căutarea directă. Fiecare metodă prezintă avantajele și dezavantajele ei, atât pentru cei care doresc să lucreze cât și pentru angajatori. Ca drept urmare, părerile sunt împărțite și fiecare ia o decizie în funcție de priorități și circumstanțele personale. Vă prezentăm în continuare aspectele fiecărei metode pentru ca dumneavoastră să decideți ușor și în deplină cunoștință de cauză.

Locurile de muncă pentru îngrijire bătrâni din Germania, fără agenție

Am putea spune despre cei care caută în mod individual să lucreze ca îngrijitori de bătrâni în Germania, că sunt mici întreprinzători. Doresc să stabilească singuri termenii contractuali precum salariul, condițiile de lucru, starea în care se află persoana pe care o vor îngriji și nu în ultimul rând, când și unde vor lucra. De partea cealaltă, a angajatorilor germani, părerile sunt împărțite. Unii consideră că pot fi în siguranță doar cu ajutorul unei agenții, pe când alții preferă să verifice și să aleagă ei înșiși. Alte motive care determină familiile bătrânilor să apeleze la serviciile unei agenții, ar fi comoditatea și lipsa de timp. Probleme care pot fi rezolvate într-un timp mult mai scurt prin folosirea unor platforme specializate, cum este și ennie.ro . De altfel, acesta este scopul lor principal, acela de a conecta angajatorii din Germania cu cei care caută un loc de muncă, fără ca unii sau ceilalți să aibă costuri ridicate. 

Și dacă tot am vorbit despre platformele digitale de conexiune între îngrijitorii de bătrâni și angajatori , așa cum este și ennie.ro, sunt ele accesibile, ușor de folosit? Noi spunem că da. Crearea unui cont se face relativ repede, de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet. Cum era de așteptat, șansele cele mai mari le au cei cu experiență dar mai ales cei care au o pregătire profesională recunoscută, mai ales dacă este din Germania. Întotdeauna fiecare îngrijitor de bătrâni își va găsi locul de muncă potrivit, în concordanță cu așteptările salariale sau condițiile de lucru. Odată ce toate lucrurile au fost clarificate, nu vă rămâne de cât să găsiți transportul potrivit și să începeți lucrul.

Aici ar fi de discutat un aparent dezavantaj, acela că trebuie să cheltuiți niște bani. Însă, având în vedere că veniturile sunt mai mari decât cele oferite de contractele prin agenție, ar fi un neajuns pe termen foarte scurt.  Mai ales că, pentru cei care iau foarte în serios îngrijirea bătrânilor la domiciliu în Germania, șansele de a re-negocia un salariu mai mare sunt mult mai mari când lucrează independent.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Care sunt avantajele de a lucra ca îngrijitor fără intermediul agenției

Deși apar anumite riscuri și activități în plus, mulți îngrijitori decid să lucreze individual, fără agenție. Ceea ce îi determină să aleagă această variantă sunt în primul rând avantajele materiale dar și independența. Iată principalele motive pentru care mulți dintre îngrijitorii de bătrâni din Germania aleg să își găsească și să încheie singuri contractele pentru aceste locuri de muncă:

  • libertatea de a vă alege angajatorii
  • libertatea de a negocia toate detaliile colaborării, inclusiv programul de lucru
  • salariul mai mare, în cele mai multe cazuri. Să nu uităm că o agenție lucrează pentru profit și fiecare domeniu de activitate, inclusiv acesta, are o anumită cotație pe piața muncii din care trebuie să fie plătită agenția. Dacă învățați să negociați rezonabil, șansele pentru a obține un venit mai substanțial sunt mult mai mari comparativ cu ceea ce oferă agențiile
  • Seriozitatea și profesionalismul dumneavoastră vă vor aduce mult mai mult decât mulțumiri și laude din partea agenției. Reputația câștigată vă va aduce recomandări și, implicit, șansa unor câștiguri mai mari. Laudele nu rămân undeva pe o hârtie, ele se monetizează!
  • Posibilitatea imediată de a re-negocia pe parcursul contractului, în funcție de schimbările apărute.

De ce unii îngrijitori aleg agențiile

Deși o mare parte din îngrijitorii români care pleacă la muncă în Germania se orientează spre venituri cât mai mari, aceștia sunt totuși de acord să achite un anumit comision agenției prin care lucrează. Acest lucru este determinat de anumite avantaje pe care le presupune prestarea serviciilor de  îngrijire bătrâni prin intermediul unei agenții.

Care sunt avantajele de a lucra ca îngrijitori prin intermediul unei agenții? La serviciile agenției recurg aceia care nu doresc să se preocupe de căutarea unui loc de muncă prea mult. Din comoditate sau teama de negociere și necunoscut, lipsa aptitudinilor necesare căutării sau, în unele cazuri, cunoașterea prea puțină a limbii germane. Mai sunt și cei care nu vor să ia absolut niciun risc și cred că agenția le poate oferi o plasă de siguranță, ceea ce este corect dar nu pentru fiecare caz în parte, totuși. Adevărul este că în zilele noastre certitudinea și siguranța au devenit un lux pe care extrem de puțini și-l pot permite cu adevărat. Dar din alte puncte de vedere, găsirea unui loc de muncă prin agenție poate furniza unele avantaje. Importanța lor, numai dumneavoastră o puteți aprecia. Iată care ar fi acestea:

  • agenția preia anumite activități pe partea de soluționare a eventualelor litigii apărute
  • agenția are o bază mare de clienți – nu există riscul că veți sta fără lucru
  • unele agenții oferă cursuri de perfecționare și/sau transport în Germania în mod gratuit.

Deși este vorba despre avantaje ce pot fi convingătoare, unul dintre  cele mai importante neajunsuri este acela că libertatea dumneavoastră este restrânsă foarte mult. Până la urmă, atunci când lucrați printr-o agenție, nu decideți mai nimic, de fapt. Lucrați doar cu clienții impuși de către agenție, în condițiile date, la salariul oferit. Despre acesta din urmă, puține sunt cazurile când puteți negocia cu un astfel de intermediar și frustrarea că sunteți plătiți la fel precum cei care prestează servicii de o calitate mai slabă, apare destul de des, potrivit experienței ennie.ro

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Platformele digitale pentru îngrijitorii de bătrâni, la îndemâna și eficiente

După cum se vede, și în acest domeniu de activitate funcționează regula generală conform căreia nu există numai avantaje sau dezavantaje, ele vin împreună întotdeauna. Ceea ce face pe mulți dintre aceia care doresc să fie îngrijitori de bătrâni în Germania să se decidă cu greu dacă apelează la o agenție de profil sau să încerce pe cont propriu.

O soluție de compromis, dar mai ales situată între cele două opțiuni enumerate mai devreme, este utilizarea platformelor digitale pentru îngrijitorii de bătrâni, așa cum este ennie.ro

Multitudinea de informații care circulă în ambele sensuri, între îngrijitorii de bătrâni și angajatori, face ca utilizarea unei astfel de platforme să economisească mult timp pentru ambele părți. Și de aici provine și posibilitatea de a face multe verificări sau altfel fie spus, oferă siguranță. Din ce în ce mai multe domenii de activitate și afaceri se bazează pe astfel de platforme datorită eficienței incontestabile, dovedită în repetate rânduri. Conectarea și stabilirea unor relații între angajați și angajatori pe baze reale se face aproape instant, lucru pe care nu îl pot face nici agențiile și nici anunțurile de publicitate.

Deși pentru cei care nu sunt obișnuiți cu o astfel de platformă ar putea fi o provocare, veți constata destul de repede că este ușor de utilizat și fără stres.

Angajare agenție vs. activitate individuală ca îngrijitor de bătrâni în Germania

Acum, la final, am putea lămuri această dilemă între angajarea printr-o agenție sau în plan individual. De asemenea, dacă ar fi să formulăm altfel, am spune  „comoditate sau teamă versus inițiativă și libertate”. Așa cum menționam la început, cei care caută aceste locuri de muncă precum îngrijitor de bătrâni în Germania pe cont propriu, sunt oarecum niște mici întreprinzători înclinați spre a își croi singuri un viitor mai bun, chiar dacă asta presupune ceva mai mult efort și un pic de risc. Iar pentru ei „viitorul” durează ceva mai mult decât următoarele luni de zile. Între articolele ennie.ro veți găsi o multitudine de informații și îndrumări despre cum să reușiți pe cont propriu, ce presupune această muncă, asigurându-vă venituri mai mari și libertate mai multă.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot