Îngrijire batrani Germania Munchen: îngrijire 24/24

Inhalt dieses Beitrags

Angajarea ingrijitorilor pentru îngrijirea persoanelor dragi a devenit, de ceva timp, un lucru răspândit în întreaga lume, inclusiv în Germania, Munchen. Familiile din Germania, la fel, preferă să angajeze un îngrijitor, decât să plaseze persoanele dragi în centre de plasament specializate, de exemplu. În acest articol ennie relatează de ce oamenii angajează îngrijitori și cum această angajare poate fi efectuată într-un mod corect și eficient, din perspectiva unui îngrijitor.

De ce oamenii apelează la serviciile îngrijitorilor de pe ennie.ro?

În trecut pe larg acceptată era ideea conform căreia numai copiii și nepoții persoanelor în vârstă aveau obligația și responsabilitatea exclusivă de a-și îngriji persoanele apropiate. În epoca sovietică, de exemplu, când tinerilor li se garanta locuința și locurile de muncă, un astfel de mecanism funcționa. Starea de spirit ideologică din societate era, de asemenea, potrivită pentru a susține o asemenea abordare.

Relațiile s-au construit pe noțiunea de datorie, uneori chiar în detrimentul propriului confort (cum a spus-o pe bună dreptate personajul celebrului film vechi: „Nu trăiesc pentru bucurie, ci pentru conștiință!”). În prezent s-au schimbat multe – tinerii și-au schimbat prioritățile și modul de viață. Această tendință se simte în special în țările din Europa, inclusiv și în Germania – tinerii încep să lucreze în timpul studiilor, lucrează mai mult, economisesc pentru un credit ipotecar, caută constant un loc de muncă mai bine plătit și un „hack” profitabil.

Odată ce au, la rândul său, proprii lor copii, aceștia nu mai au suficient timp și energie pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Da, ar putea suna cam dur, dar această este realitate și, de fapt, nu este ceva de condamnat aici. Odată ce familia are posibilitatea materială de a delega activitățile de îngrijire unui profesionist din domeniul respectiv, de ce nu ar face acest lucru? Plus la aceasta, dezvoltarea rapidă a serviciilor de îngrijire la domiciliu batrani Germania se dezvoltă foarte rapid, ceea ce permite o asemenea abordare.

Îngrijitor în casă - un lucru tot mai răspândit

Toată lumea își amintește de tradițiile străvechi, conform cărora părinții ajută copilul să se “ridice în picioare”, iar apoi este rândul copilului să aibă grijă de părinții săi. Desigur, acest lucru este unul corect și nobil, dar tradiția, cu siguranță, nu cere familiilor să-și dedice complet viața rudelor în vârstă, jertfindu-și, în același, timp din propria viață. Cu alte cuvinte, grija se poate manifesta diferit. Găsirea și angajarea unui îngrijitor profesionist și responsabil este o modalitate modernă de îndeplnire a responsabilităților filiale sau cele de fiică. Astfel, tot mai mulți îngrijitori sunt angajați pentur a îngrijir bătrâni în Germania.

Desigur, în Germania există și sprijin guvernamental pentru bătrânețe. Dar pentru a-l obține, familiile ar trebui să treacă printr-o procedură complexă care consumă timp și energie. În același timp, persoanele în vârstă nu pot aștepta – aceștia au nevoie de îngrijiri aici și acum. Este vorba despre sarcini elementare și firești precum: 

  • a merge la farmacie;
  • a pregăti cina;
  • a realiza activități de igienă.

Toate acestea sunt îndatoriri zilnice pe care cineva trebuie să le îndeplinească. În plus, capacitatea serviciilor sociale guvernamentale este foarte limitată. În același timp, angajând un îngrijitor calificat, angajatorul poate negocia toate serviciile și activitățile care îl interesează – iată încă un motiv de ce sunt atât de multe posturi de muncă în domeniul de îngrijire bătrâni Germania. 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Unde și cum găsiți îngrijitor bătrâni

Găsirea unei îngrijitor bun pe cont propriu nu este o sarcină ușoară pentru angajatorul care îl caută. În majoritatea cazurilor, angajatorii caută îngrijitori pe internet. Resursele populare de agregare și panourile de anunțuri gratuite din Germania sunt considerate eficiente datorită numărului de oferte – există literalmente zeci de mii de ele. Dar cum să găsiți în această mare de candidați o ofertă cu adevărat potrivită pentru dumneavoastră – un angajator cu adevărat bun? 

Plasarea de anunțuri ingrijire batrani Germania Munchen

Pentru a găsi un loc de muncă mai rapid și mai ușor, unii îngrijitori plasează anunțuri prin care comunică că prestează servicii de îngrijire la domiciliu. În asemenea cazuri, este destul de posibil ca îngrijitorul să primească o rafală de apeluri de la tot felul de oameni care sunt în căutare de îngrijitori la domiciliu. Site-urile de anunțuri, desigur, nu dau nicio garanție privind onestitatea și profesionalismul acestor potențiali angajatori. În alte cuvinte, vor începe să reacționeze la anunțurile dumneavoastră și persoanele nepotrivite, este aproape imposibil de gestionat acest flux (cu adevărat imens uneori).

Precum am menționat, căutând de lucru pe site-urile de anunțuri gratuite vă confruntați cu riscuri considerabile să dați de nu cei mai plăcuți ofertanți de muncă pentru postul de „îngrijitor bătrâni Germania Munchen”. Dacă decideți să vă asumați riscuri, ar trebui să fiți pregătiți pentru surprize mai puțin plăcute.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Căutarea îngrijitorilor Germania după recenzii

Se crede că recenziile îngrijitorilor sunt singura sursă de încredere de informații pentru un angajator. Totodată, este important să mențineți că o recenzie bună nu este întotdeauna o garanție a succesului sau a angajării. Desigur, odată ce aveți recomandări pozitive, aveți mai multe șanse de a găsi rapid și ușor un loc de muncă, dar totuși, nu ar trebui să percepeți acest aspect ca garanție a succesului. 

Recenziile, de obicei, sunt transmise “din gura în gură” (prieteni, colegi, cunoștințe) sau postate pe site-urile specializate de recenzii. Există, de asemenea, recomandări scrise pe care fiecare îngrijitor bun trebuie să le furnizeze angajatorului, împreună cu datele de contact efective ale angajatorului anterior. Totodată, în cazul în care deocamdată nu aveți recomandări, nu ar trebui să vă indispuneți – acest lucru nu înseamnă că nu veți putea găsi un loc de muncă. 

Specificul căutării și angajării îngrijitorilor reieșind din experiență și recenzii

Chiar dacă aveți în spate experiență și recenzii impunătoare, rețineți un lucru important: diagnosticul, starea pacientului actual, vârsta acestuia și mulți alți parametri pot să nu coincidă cu specificul muncii dumneavoastră pe care ați prestat-o în trecut. Îngrijitorul ideal pentru pacientul cu Alzheimer se dovedește adesea a fi inutil în îngrijirea pacientului chirurgical, iar asistență medicală cu experiență este adesea un îngrijitor mediocru. În plus, caracterele oamenilor sunt diferite, iar  un îngrijitor vesel, vorbăreț, energic, care a fost pe placul pacientei anterioare, o poate irita pe cea actuală – o introvertită tăcută, închisă, de exemplu. Prin urmare, chiar dacă aveți experiență și recenzii, analizați cu atenție cazul specific al pacientei actuale pentru a înțelege dacă veți putea face față solicitărilor. 

Căutați un loc de muncă în domeniul de îngrijire batrani Germania Munchen îngrijitor? Dacă da, atunci doar ennie!

Cel mai important avantaj al platformei ennie constă în faptul că platfroma face conexiune dintre angajatori onești și responsabili și îngrijitori cu adevărat calificați. Colaborarea dintre ennie și îngrijitorii angajați nu se oprește după momentul angajării. În acest mod, se formează o conexiune dintre ennie și îngrijitori bazată pe sustenabilitate și responsabilitate. O asemenea conexiune permite prestarea serviciilor de îngrijire 24/24 bazate pe calitate și responsabilitate.

Ennie efectuează o verificare amănunțită pe mai multe niveluri a fiecărei persoane care solicită un îngrijitor. Pentru un angajator nu este atât de ușor să intri în baza de date ennie. Astfel, odată ce ați găsit un angajator prin ennie.ro puteți fi sigur că acea persoană este o persoană de încredere, persoană cu care poate fi construită o relație profesională frumoasă și de lungă durată!

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot