Loc de muncă în Germania cu cazare

Pentru a avea un loc de muncă în Germania este nevoie să găsim un loc de cazare
Inhalt dieses Beitrags

Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011. Românii au devenit astfel, în 2018, a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania, după turci, polonezi şi sirieni[1]. Germania oferă multe locuri de muncă și salarii sau venituri mari și atractive. Dar cea mai mare dificultate, după găsirea locului de muncă, este găsirea unui loc de cazare, deoarece cazarea este, mai ales în Germania costisitoare. Găsirea unui loc de muncă poate fi dificilă, și abia ce vă puteți bucura că ați reușit să găsiți un loc de muncă, că deja trebuie să vă ocupați de alte probleme: transportul, cazarea, diverse aspecte administrative – de la declararea reședinței la deschiderea unui cont bancar, la acomodarea cu noul mediu și refacerea unei rutine.

[1]https://www.zf.ro/profesii/spun-datele-nemtilor-700-000-romani-locuiesc-germania-patru-ori-multi-acum-opt-ani-romanii-au-devenit-astfel-2018-patra-cea-numeroasa-comunitate-locuitori-straini-germania-dupa-turci-polonezi-18090982

În Germania puteți găsi locuri de muncă cu cazare

Totuși trebuie să știți că există posibilitatea de a vă găsi un loc de muncă în Germania care să includă și cazare. De exemplu, dacă doriți să lucrați în agricultură, trebuie să știți că mulți fermieri germani angajează muncitori cărora le oferă cazare și masă gratuite pe durata contractului lor de muncă. Și lucrătorii în construcții pot beneficia uneori de cazare oferită de companiile de construcții, mai ales dacă șantierele sunt în orașe sau zone rurale în care cazarea este limitată. Dacă însă preferați să lucrați ca ospătar, cameristă sau recepționer într-un hotel, e posibil ca hotelul să vă pună la dispoziție cazare în mod gratuit. Și în domeniul îngrijirii bătrânilor beneficiați de cazare pe durata contractului de muncă sau de prestări servicii.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Cazarea pentru îngrijitorii de persoane vârstnice în Germania

În Germania sunt milioane de locuri de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice la domiciliu. Este o cerere enormă, și în creștere, și astfel este relativ ușor să vă găsiți un loc de muncă în acest domeniu. După cum spuneam, un avantaj major dacă optați pentru acest domeniu este faptul că beneficiați de cazare. De obicei cazarea alături de persoana pe care o îngrijiți are anumite avantaje:

Intimitate

În general, atunci când lucrați ca îngrijitor la domiciliu al unei persoane vârstnice (sau poate al unui cuplu) în Germania, spre deosebire de alte domenii de activitate, veți beneficia de camera dumneavoastră proprie, fără a fi nevoie să împărțiți camera cu altă persoană. Acest lucru vă permite să vă bucurați de momentele dumneavoastră de liniște și intimitate. Veți avea un loc de reculegere, în care puteți desfășura activități care vă ajută să vă relaxați, indiferent că doriți să urmăriți un film pe telefon/ tabletă, că doriți să vorbiți cu o persoană dragă sau cu un prieten, să citiți, să ascultați muzică sau poate să rezolvați un rebus.

Funcționalitate și confort

În general, locuințele din Germania au fost proiectate în așa fel încât camerele să fie funcționale și confortabile. Camerele sunt de obicei mobilate mai degrabă practic și cu minimul necesar, dar nu lipsesc lucrurile de care aveți nevoie: un pat (simplu sau dublu), o noptieră, un dulap, poate un și un birou sau o masă cu un scaun.

 

Pe lângă mobilier, camerele sunt desigur dotate și cu alte lucruri necesare, cum ar fi poate o lampă, lenjerie de pat, pătură sau plapumă și perne. Astfel, în general, nu trebuie să vă mai faceți griji la plecarea din România și în legătură cu aceste lucruri, dar vă recomandăm să vă interesați cu privire la aceste aspecte înainte de plecare.

Dotări ridicate în bucătărie

Dacă lucrați ca îngrijitor de persoane vârstnice în Germania, veți fi probabil responsabilă și de prepararea meselor pentru persoana îngrijită, dar și pentru dumneavoastră, deci veți petrece o parte din timpul dumneavoastră în bucătărie.

Bucătăriile din Germania sunt de obicei dotate cu echipamente și aparate electrice de înaltă calitate, care sunt concepute pentru a fi eficiente și durabile.

De obicei plitele din majoritatea bucătăriilor din Germania sunt fie electrice, fie pe gaz. Cuptoarele sunt de obicei electrice și sunt încastrate în dulapuri și pot fi dotate cu funcții speciale, cum ar fi programarea automată a timpului de gătire sau cuptoare cu aburi pentru gătirea sănătoasă a alimentelor.

Multe dintre bucătăriile din Germania sunt dotate cu mașini de spălat vase integrate și evident cu frigidere și congelatoare.

Este evident că bucătăriile pot fi dotate și cu alte accesorii utile, cum ar fi tacâmuri, tigăi și alte ustensile de gătit, sau poate cafetiere, fierbătoare de apă etc.

Când începeți activitatea dumneavoastră ca îngrijitor de persoane vârstnice la domiciliu, este bine să cereți să vi se arate funcțiile generale ale electrocasnicelor, pentru a vă putea familiariza cu acestea.

Cert este că, lucrând ca îngrijitor de persoane vârstnice în Germania, veți beneficia, în general, de dotări peste medie și veți putea să vă bucurați de un confort ridicat.

 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Dotările băilor

Locuințele din Germania sunt dotate cu una sau mai multe băi. Dacă în locuința persoanei vârstnice pe care o îngrijiți sunt mai multe băi, este foarte posibil să beneficiați de baia dumneavoastră, pe care să o folosiți în general numai dumneavoastră.

În orice caz, băile sunt, de obicei, destul de spațioase și sunt dotate cu o cadă sau o cabină de duș, o toaletă și o chiuvetă. Mașinile de spălat rufe sunt montate de obicei fie în baie sau pe lângă baie, fie în bucătărie. La fel ca în România, și în Germania se obișnuiește ca băile să fie dotate cu calorifere, astfel încât, în general, nu trebuie să vă faceți griji despre temperatura din baie.

Cu alte cuvinte, lucrând ca îngrijitor de persoane vârstnice în Germania vă veți bucura de tot confortul vieții moderne, beneficiind de o baie curată și funcțională.

Limitarea costurilor suplimentare

Dacă vă decideți să lucrați ca îngrijitoare de persoane vârstnice la domiciliu în Germania costurile dumneavoastră suplimentare sunt limitate. Nu numai că nu va trebui să vă îngrijiți și să plătiți cazarea, dar de obicei nu mai este necesar să plătiți utilități, precum curentul electric, consumul de apă, căldură etc. Pe de altă parte, în general nu este nici necesar să achiziționați sau să aduceți cu dumneavoastră din România o serie de obiecte, precum lenjerie de pat, plăpumi, dotări de bucătărie (de ex. oale, cratițe, farfurii, tacâmuri etc.). În plus, locuind în același loc în care lucrați, sunteți scutită de plata transportului, care în general în Germania este suficient de costisitor, în funcție de anumite orașe putând ajunge chiar la câteva sute de euro pe lună.

Cum găsiți un loc de muncă cu cazare în Germania?

Dacă vă decideți să lucrați ca îngrijitoare de persoane vârstnice în Germania, puteți să apelați la firme specializate de îngrijire bătrâni la domiciliu care plasează îngrijitoare în Germania și care fac legătura între persoane care își caută de muncă în acest domeniu și persoanele care au nevoie de îngrijire. Există anumite firme de îngrijire bătrâni la domiciliu, cum ar fi de exemplu ennie, care nu percep comisioane mari pentru intermedieri, ceea ce înseamnă că dumneavoastră veți avea pe de o parte un venit echitabil și cheltuieli reduse.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Îngrijitoarea unei persoane vârstnice devine parte din familia apropiată a persoanei îngrijite.
Trustpilot