Locuri de munca ingrijire batrani în Germania

Inhalt dieses Beitrags

Serviciile de îngrijire bătrâni rămân a fi în continuare unele solicitate. Îngrijirea unei persoane apropiate reprezintă o responsabilitate cu adevărat delicată, de aceea, toți caută să angajeze îngrijitori cu adevărat competenți. În acest articol sunt descrise principalele aspecte pe care trebuie să le satisfacă un îngrijitor predispus să facă conexiuni cu angajatorii din Germania.

Angajarea în calitate de îngrijitor în Germania

Reieșind din situația economică din România care, momentan, este considerată de mulți români a fi una insuficient de favorabilă, mulți au scopul de a se stabili în afara țării – de a-și găsi un loc de muncă bine plătit și un loc de trai decent. În acest sens, o bună parte de români activează în calitate de îngrijitori în țări din Europa, o destinație deosebit de populară fiind Germania.

Reieșind din faptul că Germania momentan se confruntă cu o insuficiență a forței de muncă în domeniul îngrijirilor, sunt disponibile destul de multe locuri munca germania plecari urgente ingrijire batrani – aceste locuri, de fapt, precăutându-le și românii. În acest articol ennie relatează întregul proces de angajare a unui îngrijitor bătrâni în Germania, din perspectiva unui angajat din România.

Cunoașterea Limbii Germane

Limba, de fapt, este unul dintre aspectele care îi interesează pe majoritatea îngrijitorilor români atunci când vine vorba despre locuri de munca ingrijire batrani Germania. Munca de îngrijitor necesită o atenție deosebită din partea îngrijitorului – pacientul poate avea nevoie de ajutorul îngrijitorului în orice moment. Astfel, devine imperativ pentru multe oferte munca ingrijire si asistare varstnici ca îngrijitorul să cunoască, cel puțin, denumirile unor obiecte și acțiuni de uz casnic, a alimentelor și felurilor de mâncare, verbelor de acțiune, articolelor și verbelor de acțiune ale igienei personale.

Cu siguranță, sunt acceptați și candidați fără cunoașterea limbii. Totodată, reieșind din experiența pe care o avem la ennie, candidații care vorbesc germană cel puțin la un anumit nivel au un avantaj enorm față de cei care nu înțeleg deloc limba germană. Plus la aceasta, pentru unele dintre posturile vacante cunoașterea limbii este principala cerință. Astfel, se pare că cunoașterea limbii este abilitate importantă chiar și pentru îngrijitor – la urma urmei, munca unui îngrijitor care vorbește germană este plătită mult mai mult. Reieșind din faptul că ennie oferă suport îngrijitorilor pe tot parcursul activității acestora, ennie oferă suport și în studierea limbii germane fie direct la angajatorul îngrijitorului din Germania, fie prin alte modalități. 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Experiența în munca/îngrijirea rudelor în varsta

Pe deoparte, un îngrijitor la domiciliu din Germania face toate treburile casnice obișnuite. Dar, pe de altă parte, există nuanțe în munca unui îngrijitor care necesită experiență și abilități precum
  • supravegherea medicamentelor pacienților – în special în cazul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale speciale;

  • comportamentul adecvat în situații stresante – lucru de îngrijire la domiciliu nu exclude apariția unor situații mai puțin standarde și, în unele cazuri, chiar stresante;

  • acordarea ajutorului la igiena personală – una dintre responsabilitățile de rutină a unui îngrijitor la domiciliu;

  • ajutarea unui pacient imobilizat – unii pacienți sunt lipsiți de capacitatea de a se mișca, de aceea, au nevoie de suport din partea îngrijitor atunci când vine vorba despre orice tip de mișcare. 

Aceste abilități cheie pot fi cruciale în găsirea unui loc de muncă, deși nu sunt obligatorii. Cu alte cuvinte, odată ce, în calitate de îngrijitor, dețineți sau, ce puțin, sunteți gata să vă asumați aceste abilități, aveți mai multe șanse de a fi angajat.

Experiența în acest domeniu se numără adesea printre cerințele pentru unele locuri de munca ingrijire batrani. Totodată, nu este vorba despre o experiență neapărat comercială – cea dobândită la un job similar în trecut. În cazul în care îngrijitorul a avut vreodată grijă de o rudă în vârstă, aceasta este, de asemenea, o experiență. O altă modalitate de a compensa lipsa de experiență constă în pregătirea teoretică avansată în domeniul îngrijirilor la domiciliu.

Vârsta îngrijitorului

Intervalul de vârstă a îngrijitorilor bătrâni din Germania este destul de larg, de la 25 la 65 de ani. În acest sens, evident, nu există și nu se aplică anumite cerințe de vârstă specifice pentru îngrijitor. Factorul cu importanță primordială la acest capitol îl reprezintă dorința de a lucra și capacitățile fizice corespunzătoare.

Starea de sănătate și forma fizică a îngrijitorului

O cerință foarte importantă pentru angajarea în calitate de îngrijitor în Germania. Starea fizică este atât de importantă deoarece unele posturi vacante implică asistență fizică pentru un pacient imobilizat la pat. Lucrul cu alți pacienți, de exemplu, necesită rezistență la stres și răbdare. În alte cazuri, sunt posibile ascensiuni nocturne.

Reieșind din cele menționate mai sus, cel mai des, o asistentă medicală cu reședința în Germania se va implica fizic în treburile casnice și în asistență personală a persoanelor în vârstă. Prin urmare, o asemenea activitate, evident, necesită o formă fizică bună, o sănătate puternică și, în special mușchii spatelui și creasta trebuie să fie puternice. Pentru o persoană sănătoasă, aceasta nu va fi o problemă. Dar dacă aveți afecțiuni semnificative, obținerea unui loc de muncă ca asistent medical în Germania vă poate agrava afecțiunile.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Calitățile personale pe care trebuie să le posede un îngrijitor

Ce mai este nevoie pentru a lucra ca asistent medical sunt anumite trăsături de caracter. Îngrijitorul trebuie să fie calm, echilibrat, răbdător și rezistent la stres. Bătrânii se comportă uneori ca niște copii. Sunt, de asemenea, neputincioși, dar uneori capricioase. Și totuși au nevoie de îngrijirea și supravegherea vigilentă a unei asistente. De fapt, secția este complet dependentă de ajutorul tău, dar desigur, el nu este pregătit să recunoască. O atitudine de ajutor și compasiune vă vor ajuta în munca de îngrijitor. In plus, este destul de important sa fii într-o forma fizica buna, deoarece poate fi necesara mutarea pacientului si schimbarea poziției acestuia.

Fără obiceiuri proaste

Obiceiurile proaste, pe lângă daptul că pot fi neplăcute pentru unele persoane din jurul nostru, acestea pot fi cu adevărat insuportabile din punct de vedere fizic de către pacienții aflați sub îngrijirea îngrijitorilor. În acest sens, cerința de lipsă a obiceiurilor proaste este o  cerință des întâlnită. Mirosurile de nicotină și alcool pot irita receptorii și pot provoca reacții alergice. Totodată, asemenea obiceiuri ar putea provoca chiar și teamă și neîncredere în îngrijitor.

Acestea sunt cerințele de bază pentru angajarea unui îngrijitor în Germania. Uneori apare întrebarea despre cetățenia candidaților pentru un loc de muncă ca asistent medical. Naționalitatea îngrijitorului nu contează ca atare. Atunci când se analizează o cerere, sunt evaluate mai degrabă calitățile profesionale și personale ale unei persoane.

În domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă, Germania se confruntă cu o lipsă de personal. Acest lucru deschide mai multe oportunități de angajare pentru cetățenii din alte țări, inclusiv și România. Dacă îndepliniți cerințele foarte enumerate mai sus, atunci sunteți deja la jumătatea drumului către angajarea ca asistent medical în Germania. Tot ce vă rămâne să faceți, este să vă înregistrați pe site-ul ennie.ro, să completați profilul personal și să faceți cele mai tari conexiuni cu cei mai faini angajatori din Germania.

În calitate de angajator, în cazul în care căutați servicii de îngrijire 24/24 în Germania, ennie vă ajută să vă conectați cu îngrijitori care satisfac toate cerințele descrise mai sus. În așa mod, vă asigurați că transmiteți responsabilitatea pentru îngrijirea celor dragi în mâine sigure, calificate și responsabile.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot