Lucrați independent în îngrijire

- Ce este important să cunoașteți pentru a reuși?
Inhalt dieses Beitrags

Angajarea individuală în îngrijire reprezintă un lucru delicat. În calitate de îngrijitor individual sunteți pe cont propriu, de aceea, nu aveți timp de pierdut pe greșeli și acțiuni inutile. Anume din acest considerent, ennie a abordat în acest articol principalele aspect ce țin de o astfel de activitate.

Lucrați independent în îngrijire: avantajele principale

Odată ce ați decis să lucrați independent în îngrijire, este important să înțelegeți că nimeni nu vă garantează un parcurs ușor. Ca și altă oarecare activitate, acest activitatea independentă reprezintă o provocare, cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Pentru persoanele care fie au obosit, fie detestă să lucreze în cadrul unor companii sau agenții de recrutare, o asemenea opțiune, cu siguranță, va deschide anumite oportunități, cuantificate în beneficii. Iată care ar fi principalele beneficii în acest sens:

  • Conexiunea se face direct cu angajatorul – fără intermediari sub forma de companie prestatoare de servicii de îngrijire sau agenție de recrutare. Reieșind din aceasta – nu se aplică comisioane și, respectiv, salariul va fi mai mare comparativ cu un salariu pe care l-ați primi dacă conexiunea s-ar realizat prin cu ajutorul unui intermediar.
  • Flexibilitatea de a alege angajatorul – acesta este, lafel, un beneficiu determinat de lipsa intermediarilor. Odată ce decideți să lucrați independent în îngrijire, aveți posibilitatea de a alege anume acel angajator care vă place / vi se potrivește.
  • Flexibilitatea de a negocia toate detaliile direct cu angajatorul. Îngrijitorii care lucrează independent sunt proprii săi negociatori – aceștia negociază direct cu angajatorii toate detalii colaborării.

Principalul dezavantaj al muncii de îngrijitor individual

Toate aceste beneficii, cu siguranță, sunt atractive și promițătoare. În același timp, și un mare dezavantaj presupune această formă de activitate – îngrijitorul este pe cont propriu. Astfel, odată ce lucrați independent în îngrijire veți avea grijă să vă găsiți de sinestătător angajatorul, să negociați cu acesta toate detaliile și să vă asumați îndeplinirea tuturor circumstanțelor ca colaborarea voastră să fie eficientă.

Angajatorii care lucrează individual reprezintă un lucru răspândit în Germania – o asemenea formă de activitate este rentabilă și pentru angajatori – aceștia, până la urmă, achită pentru servicii mai puțin comparativ cu cât ar achita dacă ar contracta serviciile prin intermediul unei agenții, de exemplu. Astfel, în acest articol relatăm toate detaliile specifice acestei modalități individuale de lucru – de la cum să căutați posturi de muncă, până la cum să înțelegeți dacă poziția vacantă vi se potrivește sau nu.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Cum să găsiți un job odată ce lucrați independent în îngrijire în Germania?

Găsirea unui post vacant este prima etapă pentru un îngrijitor individual. Totodată, la ennie spunem deschis îngrijitorilor că aceasta este una dintre cele mai dificile etape. Mulți îngrijitori apelează la site-uri de anunțuri gratuite. Este adevărat, acolo se regăsesc o groază de oferte din partea potențialilor angajatori. În același timp, este o adevărată provocare să găsiți aici o ofertă relevantă pentru o angajare calitativă în calitate de îngrijitor bătrâni Germania.

Din această necesitate de a ajuta îngrijitorii individuali să găsească angajați a pornit, de fapt, misiunea ennie.ro. La ennie se stabilesc doar conexiuni calitative și performante atât pentru dumneavoastră, în calitate de ingrijitor, cât și pentru angajator. În același timp, ennie reprezintă un model absolut diferit de modelul tradițional al site-urilor de anunțuri sau agențiilor de recrutare dubioase. Iată de ce recomandarea în acest sens ar fi să căutați oferte și angajatori prin intermediul ennie – astfel, economisiți timp, energie și nervi pe oferte nepotrivite.

Ați găsit un post vacant potrivit - cum să treceți interviul?

Mergând la un interviu, indiferent de domeniul de activitate, cu toții suntem nervoși. Îngrijitorii nu sunt o excepție, de aceea, mai jos, ennie relatează un set de recomandări utile care vă vor ajuta să treceți cu brio un interviu pentru un post vacant de îngrijire bătrâni Germania.

Evitați digresiunile lirice, relatați laconic, dar constructiv, experiența pe care o aveți în spate:

Diplomele, certificatele și referințele cu contacte actualizate ale angajatorilor anteriori vor adăuga încredere prezentării dumneavoastră. Declarând anumite experiențe și abilități, aveți grijă: este probabil că va trebui să le dovediți în practică.

Dacă nu aveți o anumită experiență în ceva anume, nu este recomandat să mințiți că o aveți. În munca de asistentă, acest lucru poate fi periculos. Respectiv, principala recomandare în acest sens este să nu vă lăudați și să nu exagerați – spuneți adevărul pragmatic.

Dați dovadă de calități importante pentru un îngrijitor:

Calități precum compasiunea, farmecul, capacitatea de a înveseli, interes, liniște sunt calități importante pentru un îngrijitor, de aceea anume aceste calități sunt precăutate de către angajatori. La fel, o calitate mega importantă în acest sens este răbdarea. Răbdarea poate fi utilă deja în faza interviului. Un angajator care caută un îngrijitor este de obicei o persoană care se află într-o situație de viață destul de dificilă. Prin urmare, nu vă grăbiți să fiți jignit de neîncredere, suspiciune, ton dur – dați dovadă de răbdare și control.

Manifestați interes față de pacient:

Întrebați mai multe despre potențialul pacient. Este important să înțelegeți starea persoanei care va trebui îngrijită. Poate că are nevoie de îngrijire profesională serioasă. Sau poate că are nevoie de un simplu tovarăș care să-i lumineze singurătatea. După ce ați aflat principalele detalii, nu ezitați să treceți la detalii. Întrebați ce fel de persoană este, în ce dispoziție se trezește de obicei (și nu vă mirați dacă vă spun că de obicei este într-o dispoziție proastă), ce a făcut înainte de a se îmbolnăvi, ce fel de muzică îi place, ce ziare și reviste preferă, ce urăște să mănânce la micul dejun și etc.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Cum înțelegeți că poziția vacantă vi se potrivește?

Un îngrijitor care lucrează individual nu are timp de pierdut – nimeni nu îi va compensa acest timp. Pentru a nu pierde timpul în zadar și a găsi mai devreme ceea ce cauți, este important să analizezi și să înțelegi în prealabil, conform textului anunțului și corespondenței preliminare cu angajatorul, dacă acest post de muncă este unul potrivit pentru dumneavoastră.

Analizați starea pacientului:

Odată ce lucrați individual în îngrijire bătrâni Germania, aveți exclusiva posibilitate de a face selecția în ceea ce privește tipul de muncă, pacientul și angajatorul. Valorificați această oportunitate și, pentru a înțelege dacă postul vacant vi se potrivește, analizați starea pacientului. Puneți-vă întrebarea dacă v-ați putea descurca cu o persoană care se află în această stare. Acest aspect poate funcționa ca filtru eficient – analizând starea pacientului puteți decide din start dacă vă implicați sau nu.

Analizați cerințele angajatorului și dacă acestea corelează cu experiența dumneavoastră în calitate de îngrijitor:

Precum am menționat și mai sus, îngrijitorul, odată ce nu cunoaște / nu are experiență în a face ceva, se va descurca destul de dificil cu acest lucru. Nu este cazul când poți improviza pe loc atunci când vine vorba de situații cu adevărat delicate. Astfel, dacă cerințele angajatorului sunt specifice și sunt în afara arieri experienței dumneavoastră, mai bine ar fi să analizați altă ofertă.

Analizați condițiile de muncă:

În calitate de îngrijitor care activează individual, sunteți liber să alegeți o angajare care ar satisface toate cerințele și necesitățile pe care le aveți. Nimeni nu vă poate impune ce condiții să alegeți, de aceea, faceți acest lucru reieșind din propriile necesități și preferințe. Stabiliți anumiți criterii de selecție. Odată ce oferta se încadrează în aceste criterii, analizați și celelalte aspect, în caz contrat, treceți la altă ofertă.

Lucrul în calitate de ingrijitor individual, cu siguranță, nu este unul simplu. Avantajele care le oferă această modalitate, cu siguranță, crează beneficii pentru îngrijitori, dar și sunt generatoare de anumite riscuri. La ennie susținem orientarea îngrijitorilor de a lucra individual, de aceea oferim cele mai bune conexiuni cu angajatori din toată Germania.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Trustpilot