Lucrul în îngrijire cu normă întreagă în Germania

Inhalt dieses Beitrags

Lucru în îngrijire cu normă completă în Germania reprezintă o muncă în cadrul căreia îngrijitorul este alături de pacient pe parcursul întregii zile. O asemenea muncă presupune și organizarea anumitor activități – fie de ordin necesar, fie de divertisment. În acest articol ennie relatează în detaliu acest subiect, relatând despre principalele activități a unui îngrijitor care se angajează în condiții de full-time.

Angajarea în calitate de îngrijitor full-time

Conform unui dintre studiile recente, mai mult de 50% din îngrijitorii din Germania activează în condiții de grafic de muncă full time. Acesta nu este un lucru de mirare de fapt – programul zilnic al pacienților de care au grijă îngrijitorii la domiciliu în Germania nu numai că îi ajută pe aceștia să se simtă mai sigur, și îi susține în dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. În același timp, rudele pacienților cărora li se oferă îngrijire se simt mai liniștiți – știu că zilnic este o persoană care se ocupă cu îngrijirea persoanei dragi.

Odată ce alegeți lucrul în îngrijire cu normă întreagă, scopul dumneavoastră principal devine să oferiți seniorilor pe care îi îngrijiți o rutină care combină alimentația adecvată, exercițiile fizice, igiena, odihna și unele activități sociale, creative și intelectuale. În funcție de nivelul de îngrijire necesar, programul zilnic al îngrijitorului poate începe la prima oră dimineața, când seniorul se trezește. Atunci când creați programe zilnice pentru persoanele în vârstă, este important să fiți flexibili, deoarece lucrurile se pot schimba de la o zi la alta.

Astfel, lucrul în îngrijirea la domiciliu cu normă întreagă ar fi mai mult despre activitățile pe care le practică îngrijitorul pe parcursul zilei, decât despre intervalul orar propriu-zis de la 9 la 17, de exemplu. Din acest considerent, în acest articol ennie relatează principalele activități pe care le realizează un îngrijitor care a ales lucrul în îngrijirea la domiciliu cu normă întreagă. Această informație poate fi utilă în special pentru îngrijitorii determinați să plece la muncă în Germania, dar care deocamdată stau la dubii dacă să se angajeze full time.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Programul de dimineață

Pentru în grijitor dimineața este, de obicei, cea mai activă parte a zilei. Motivul este simplu – pentru seniori această parte a zilei este acea pare, în care este nevoie de făcut cele mai mult activități. Acesta este momentul în care majoritatea seniorilor au cea mai mare energie, ceea ce creează circumstanțele perfecte pentru a-i asista în îndeplinirea sarcinilor de igienă și rutina de dimineață. Mai jos ennie prezintă care sunt principalele acțiuni pe care le face un îngrijitor în acest sens.

  • Igienă de dimineață: Practicile de igienă de bază trebuie urmate zilnic. Aceasta include periajul dinților (sau îngrijirea protezelor dentare), pieptănarea părului și utilizarea de unguente sau loțiuni pentru piele, dacă este necesar, pentru a menține pielea moale și hidratată. De asemenea, îngrijitorii pot ajuta persoanele în vârstă să aleagă și să se îmbrace haine curate.

  • Micul dejun: În calitate de îngrijitor, aveți responsabilitatea de a avea grijă ca pacientul să nu rateze niciodată micul dejun. Îngrijitorii pot ajuta la pregătirea unui mic dejun sănătos și pot ajuta la hrănire, dacă este necesar.

  • Activități de divertisment: Activitățile de dimineață pot varia de la o persoană la alta, dar pot include citirea ziarul, savurarea cafelei, ascultarea muzicii, grădinărit, plimbarea sau activități similare. Se recomandă ca dimineața să înceapă cu anumite activități de divertisment deoarece anume în această perioadă de timp persoanele îngrijite au cea mai multă energie – energie care poate fi aplicată în cadrul anumitor activități.

Program de după-amiază

Mulți bătrâni își petrec după-amiezele bucurându-se de activități relaxante, asistând la întâlniri medicale sau alte obligații sau efectuând treburi importante în casă. Îngrijitorul ar trebui să țină cont de acest fapt și să asigure o anumite diversitate de activități pentru pacientul pe care îl îngrijește. În continuare ennie relatează despre principalele activități desfășurate în această parte a zilei.

  • Programul de Prânz: Îngrijitorii de obicei încep amiază cu prânz pentru pacient. Seniorii pot ajuta la pregătirea prânzurilor simple, cum ar fi sandvișuri, salate sau fructe și legume tăiate (în caz că sunt în stare). După prânz, îngrijitorii pot ajuta la spălarea vaselor și la alte sarcini ușoare ale gospodăriei.

  • Activități de divertisment: Activitățile de după-amiază pot varia în funcție de interesele unice ale persoanei. Unor vârstnici le place să facă meșteșuguri sau să facă mișcare după-amiaza, în timp ce alții ar prefera să viziteze un prieten sau să meargă într-o ieșire. Un îngrijitor la domiciliu poate ajuta cu toate tipurile de activități. Este important să încurajăm persoanele în vârstă să-și exercite nu doar corpul, ci și mintea. Cuvintele încrucișate și alte jocuri de „gândire” pot fi utile pentru stimularea funcției cognitive.

  • Odihnă: Îngrijitorii cu experiență cunosc că odihna este importantă pentru seniori, indiferent cât de activi sunt aceștia în timpul zilei. Mulți seniori se bucură de un timp de relaxare după-amiaza. Acest lucru poate implica un pui de somn scurt sau chiar o simplă odihnă pe canapea în timp ce vizionează un film sau ascultă muzica preferată.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Program de seară

În calitate de îngrijitor cu normă plină, îngrijitorul și pacientul trec prin programul îngrijirilor la domiciliu. Seara, îngrijitorii și vârstnicii își pot încheia ziua cu cina, o activitate plăcută și câteva sarcini simple de pregătit pentru culcare. Câteva lucruri de adăugat la un program de seară includ:

  • Cina: Deși cina este ultima masă a zilei, nu ar trebui să fie prea grea, deoarece aceasta poate provoca tulburări digestive. În mod ideal, persoanele în vârstă ar trebui să mănânce cu cel puțin două până la trei ore înainte de a merge la culcare, pentru a permite corpului timp să digere corect alimentele. După cină, în calitate de îngrijitor la domiciliu veți ajuta cu curățarea bucătăriei.

  • Desert: Mulți seniori se bucură de un desert ușor după cină. Cafeaua și desertul sunt o modalitate excelentă de a încheia ziua. Consumul de desert creează, de asemenea, configurația perfectă pentru conversație. Este important ca seniorii să continue să se implice în conversație pentru a reduce probabilitatea de a dezvolta tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia.

  • Activități de divertisment: Orice activități desfășurate după cină ar trebui să fie relaxante pentru a ajuta persoana să se relaxeze la culcare. Unele activități grozave după cină includ vizionarea unui film, jocul de cărți sau o baie caldă.-

  • Culcarea: La sfârșitul serii, îngrijitorii la domiciliu pot ajuta persoanele în vârstă să se pregătească pentru culcare. Aceasta include de obicei sarcini precum schimbarea hainelor și periajul dinților. Dacă este necesar, un îngrijitor poate schimba și lenjeria de pat de pe pat și poate trage cuverturile înapoi.

Acestea sunt principalele activități pe care le desfășoară un îngrijitor cu un program de lucru full-time. Tipul activităților poate fi unul diferit sau individual, dar ca încărcare și durată, articolul respectiv, prezentat de către ennie, ar putea servi ca un exemplu mai mult decât potrivit. Astfel, citind acest articol vă veți putea forma o percepție mai clară despre gradul în care vi s-ar potrivi o asemenea  modalitate de angajare – cu zi de muncă completă.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Trustpilot