Lucrul în îngrijire

Sunteți interesat de profesiile de asistent medical și doriți să aflați mai multe despre condițiile de muncă, salarii, concedii etc.? Puteți găsi mai multe informații în ghidul nostru.

Totul despre subiect

Lucrul în îngrijire

Loc de muncă în Germania cu cazare

Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.

Citește mai mult »
Lucrul în îngrijire

Firme de îngrijire bătrâni în Germania

În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.

Citește mai mult »
Lucrul în îngrijire

Badantă în Germania

Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.

Citește mai mult »
Lucrul în îngrijire

Boala Alzheimer, perspective sumbre

Datele aproximative arată 1,5 milioane de bătrâni cu Alzheimer în Germania. Conform Statista.com, numărul celor afectați de această boală va crește considerabil până în anul 2050, adică cererea pentru îngrijitori în Germania va fi din ce în ce mai mare. De altfel, această țară a creat o strategie națională contra Alzheimer în iulie, 2020.

Citește mai mult »
Lucrul în îngrijire

Certificat A1

Obținerea certificatului A1 pare a fi o misiune deloc ușoară pentru românii interesați să plece peste hotare în scopuri de muncă.

Citește mai mult »
Trustpilot