Program de lucru în ingrijire batrani la domiciliu în Germania

Inhalt dieses Beitrags

Munca unui îngrijitor nu este cea mai ușoară misiune, în schimb, poate fi catalogata ca una nobilă. În același timp, multe persoane se întreabă care ar fi programul de muncă a unui îngrijitor la domiciliu. Este cert faptul că programul poate fi diferit, dar, în orice caz, acesta va fi plin de activități și evenimente pe care trebuie să le gestioneze un îngrijitor. În acest articol Ennie relatează în detaliu despre acest subiect.

Cât de încărcată este munca unui îngrijitor?

Este necesar să înțelegeți că rolul de îngrijitor este unul cu adevărat responsabil și extrem de important pentru persoana care primește îngrijirile respective. Un îngrijitor, în esență, are grijă de sănătatea și bunăstarea cuiva care are nevoie de ajutor pentru sarcinile și activitățile zilnice. De aici poate fi dedus rolul extrem de important al îngrijitorului.

Reieșind din nivelul înalt de responsabilitate, dar și importanță, munca unui îngrijitor este una plină de activități. Activitățile respective sunt cu adevărat diverse – în calitate de îngrijitor lucrați cu pacienți diferiți, aceștia au necesități diferite. Astfel, ar fi destul de complicat de făcut o listă de activități care ar descrie perfect munca fiecărei persoane care activează în calitate de ingrijitor. În același timp, cert este faptul că activități sunt multe, activitățile sunt diverse, și toate importante.

În funcție de nivelul de sprijin oferit, îngrijirea pe termen lung poate afecta sănătatea fizică și emoțională a îngrijitorului. Anume din acest considerent multe persoane se întreabă care ar fi programul de muncă a îngrijitorului. Aceste persoane doresc să înțeleagă cât de încărcată este o zi de muncă a unui îngrijitor la domiciliu în Germania, dar și care ar fi principalele responsabilități pe care le preia acesta.

  1. Programul de muncă: În Germania este practicată pe larg angajarea în două moduri – program full-time și program part-time. Această varietate este determinată, în special, de faptul că există 2 tipuri de îngrijitori, fiecare fiind disponibil pentru una din modurile de a se implica, descrise mai sus. Aceasta este o parte a monedei. O altă parte a monedei constă în faptul că și pentru unii angajatori este mai rentabil să angajeze îngrijitori la part-time (întrucât pacientul nu necesită îngrijire full-time). Astfel, în calitate de ingrijitor la domiciliu în Germania veți putea lucra fie cu normă întreagă, fie cu normă parțială pentru un client. În același timp, reieșind din faptul că îngrijitorii din România se deplasează la muncă în Germania și cu scop de cazare inclusiv, cea mai mare parte din aceștia se implică full-time. Totodată, nu este exclus scenariul în care îngrijitorul lucrează part-time la domiciliu cu cazare, iar cealaltă parte a zilei lucrează part-time la încă un pacient din regiune.

  2. Program de îngrijire part-time: O altă opțiune de program de lucru în ingrijire batrani la domiciliu este opțiunea în care îngrijitorii lucrează part-time, fără cazare la vreunul dintre pacienți. Acest scenariu este unul mai rar întâlnit în rândul îngrijitorilor din România. În cazul unui program de lucru în ingrijire batrani la domiciliu part-time, orele pot varia și se pot schimba de la o zi la alta, în funcție de necesitățile particulare a pacienților. Lucrurile stau diferit în cazul angajării full-time. Este clar, într-un mod firesc, în acest caz veți lucra cu normă întreagă – o zi întreagă. În același timp, o asemenea angajare presupune și cazarea la domiciliul pacientului.

Indiferent de modul de angajare, responsabilitățile îngrijitorului, în mare parte sunt aceleași. Acestea nu sunt grupate strict după un anumit program de lucru în ingrijire batrani la domiciliu. În continuare Ennie relatează care sunt principalele responsabilități pe care le preia un îngrijitor la domiciliu în Germania, indiferent dacă lucrează conform unui program de lucru în ingrijire batrani la domiciliu full-time sau part-time.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Îndatoririle și responsabilitățile îngrijitorului la domiciliu Germania

Îndatoririle dvs. de îngrijitor pot varia în fiecare zi, dar unele sarcini de bază rămân aceleași atunci când aveți grijă de un pacient. Totodată, o bună parte din aceste sarcini sunt valabile atât pentru îngrijitorii care lucrează cu normă întreagă, atât și pentru îngrijitorii care lucrează conform unui program part-time.

Evaluați nevoile medicale:

Verificarea sănătății persoanei îngrijite în este o responsabilitate importantă a îngrijitorului. Este posibil să aveți nevoie să țineți evidența programărilor medicale, să gestionați medicamentele și afecțiunile cronice sau să evaluați nivelul durerii. Este o idee bună să discutați în mod regulat despre sănătatea persoanei îngrijite cu medicul său și cu alți profesioniști din domeniul sănătății.

Pregătește un plan de îngrijire:

Pregătirea unui plan de îngrijire care se adresează nevoilor și obiectivelor de îngrijire ale pacientului dumneavoastră poate fi utilă atunci când începeți munca de îngrijire cu acel pacient. Un plan vă poate ajuta să determinați de câte ore de îngrijire pe zi va avea nevoie persoana iubită și dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a-i asigura sănătatea și siguranța.

Asistați cu nevoile de bază:

Problemele de memorie și mobilitate pot face dificile chiar și nevoile de bază, cum ar fi mâncatul, scăldat, îngrijirea și toaleta – denumite în mod obișnuit „activități ale vieții de zi cu zi” sau ADL-uri. Acordați atenție semnelor și modificărilor specifice pentru a determina dacă persoana pe care o îngrijiți are nevoie de ajutor suplimentar.

Interacționați cu pacientul și oferiți-i propria companie:

Una dintre cele mai esențiale, dar uneori trecute cu vederea părți ale îngrijirii este compania. Sentimentele de singurătate la adulții în vârstă pot duce la consecințe grave asupra sănătății, inclusiv depresie. Pentru a atinge un grad superior de satisfacție de la muncă pe care o faceți, puteți deveni un interlocutor de invidiat pentru pacient.

Ajutor la menaj:

Pentru unii pacienți, întreținerea gospodăriei poate deveni din ce în ce mai dificilă. Astfel, seniorii ar putea avea nevoie de ajutor î n spălatul veselei, de exemplu. Dacă pacientul locuiește într-o casă, munca în curte, lopatul de zăpadă și întreținerea zilnică ar putea misiune imposibilă pentru aceștia.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Monitorizați administrarea medicamentelor:

Adulții în vârstă iau adesea mai multe medicamente prescrise pentru a trata afecțiunile cronice. Astfel, pacientul îngrijit poate avea nevoie de ajutor pentru a-și ține evidența listei de medicamente, a înțelege interacțiunile medicamentoase și a lua dozele prescrise la momentul potrivit. Puteți ajuta la reducerea riscului de a supramedica prin crearea unor sisteme de memento și monitorizarea medicamentelor acestuia.

Evaluați în mod regulat planul de îngrijire:

Pe măsură ce circumstanțele dumneavoastră și a pacientului se schimbă în mod inevitabil, planul de îngrijire va trebui ajustat. Examinați-l în mod regulat pentru a determina ce funcționează, ce nu și ce trebuie adaptat. Păstrați legătura strânsă cu medicul pacientului și cu alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a discuta orice schimbări.

Pregătiți mesele:

Pregătirea alimentelor poate deveni din ce în ce mai dificilă odată cu vârsta. În cazul în care pacientul cu care lucrați trăiește singur, este posibil să nu aibă energia sau motivația de a găti. În unele cazuri, problemele de memorie și echilibru pot face gătitul nesigur. În calitate de îngrijitor, puteți ajuta la cumpărături, la pregătirea meselor sau la găsirea de alternative pentru a vă asigura că pacientul primește o nutriție adecvată.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Trustpilot