Recalificare pentru a fi ingrijitor batrani la domiciliu

Care sunt principalele tipuri de activități?
Inhalt dieses Beitrags

Procesul de recalificare pentru a fi îngrijitor este un proces real, posibil și relevant pentru orice persoană care își dorește acest lucru. În același timp, pentru ca o asemenea recalificare pentru a fi îngrijitor în Germania să fie una posibilă, este important să înțelegeți din start dacă dețineți toate calitățile necesare. ennie.ro oferă toate detaliile importante în acest context.

Recalificare pentru a fi ingrijitor batrani la domiciliu - ce presupune?

Deseori, persoanele care lucrează în calitate de îngrijitori sunt, de fapt, persoane cu un background profesional de alt tip / în alt domeniu. Acest lucru se referă și la îngrijitorii din România – aceștia, deseori, ajung să fie îngrijitori după ce trec printr-un proces de recalificare pentru a fi ingrijitor batrani la domiciliu.

Ei bine, posibil că termenul de “recalificare” nu este cel mai potrivit pentru acest context, Prin recalificare mai mult se are în vedere înțelegerea muncii de ingrijitor, înțelegerea calităților necesare și a modului în care aceste calități ar putea fi dezvoltate. Cunoașterea personală și critică este unul dintre cele mai importante lucruri pentru un îngrijitor – de la aceasta ar putea porni formarea lui și recalificarea în calitate de îngrijitor din altă profesie.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Recalificare pentru a ingrijitor batrani la domiciliu: care sunt calitățile de care aveți nevoie?

Înainte de a migra din alt tip de activitate spre activitatea de ingrijitor, ar trebui să conștientizați rolul adevărat pe care îl au îngrijitorii în viața pacienților săi. Îngrijitorii fac o adevărată diferență în viața pacienților și a familiilor lor, de aceea, într-un mod firesc și evident nu toată lumea este pregătită pentru acest loc de muncă. Îngrijitorii trebuie să stăpânească o listă întreagă de calități și abilități pentru a avea succes și pentru a oferi clienților cea mai bună îngrijire posibilă. Descoperiți mai jos un set de abilități unice de care aveți nevoie pentru a trece cu brio procesul de recalificare și a deveni un îngrijitor:

Compasiune

Compasiunea nu înseamnă nimic altceva decât capacitatea de a vă adapta la suferința altor oameni și să simți dorința de a o atenua. Acest atribut este primul pe listă, deoarece mulți pacienți cu care veți lucra în calitate de ingrijitor la domiciliu Germania se află în situații dureroase și chiar dureroase (recuperarea după o intervenție chirurgicală, pierderea memoriei din cauza Alzheimer, etc.). În asemenea circumstanțe, grija și empatia reprezintă un lucru esențial și absolut necesar în ceea ce privește calitățile îngrijitorilor. Compasiunea nu este o abilitate teoretică sau universitară, însă, uneori, poate cântări mult mai mult decât anumite abilități de acest tip.

Abilități de comunicare

Îngrijitorii trebuie să aibă abilități excelente de comunicare, atât în ​​scris, cât și verbal. Chiar dacă pacientul nu este capabil să comunice prin mijloacele tradiționale de vorbire și scris, va trebui să interacționați cu membrii familiei sau cu alți îngrijitori pentru a discuta despre îngrijirea lor și actualizările stării lor. Probabil că va trebui, de asemenea, să interacționați cu medici, asistente și alți profesioniști din domeniul medical și, eventual, să transmiteți instrucțiunile acestora înapoi pacientului și/sau familiei. Importanța comunicării poate fi dedusă și din faptul că o bună parte din îngrijitorii care deja lucrează oricum trec recalificări și traininguri periodice în domeniul comunicării. În calitate de ingrijitor din România, acestui aspect ar trebui să-i acordați o atenție sporită, în special în condițiile în care prima perioadă va fi una mai dificilă din cauza unui nivel de germană mai modest.

Spirit de observație

Nu este suficient doar să vorbiți sau să asculți pacienții tăi. În munca îngrijitorilor se întâlnesc și cazuri când s-ar putea ca pacientul să nu fie capabili să articuleze cuvintele necesare pentru a reda mesajele pe care doresc să le transmită către dumneavoastră. AStfel, pentur un îngrijitor este cu adevărat important un spirit de observație dezvoltat mult mai puternic decât în cazul celorlalți oameni.  Un îngrijitor ar trebui să înțeleagă ce se întâmplă cu sănătatea persoanei pe care o îngrijește chiar dacă aceasta nu îi poate comunica acest lucru. În același timp, îngrijitorul își aplică acest spirit de observație nu doar asupra pacientului propriu-zis, dar și asupra mediului în care se află acesta. Aici se include și temperatura aerului din cameră, necesitatea de aerisire periodică a încăperii, etc. Toate aceste lucruri ar trebui luate în calcul de către îngrijitor. Unii îngrijitori care deja au experiență oricum trec anumite recalificări, traininguri, pentru a-și dezvolta și mai mult acest spirit al observației – atât de important pentru acest domeniu de activitate.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Bune abilități interpersonale

Lucrul ca îngrijitor este o muncă foarte socială și, evident, veți interacționa cu oamenii toată ziua. Nu este neapărat să fiți extrovertit pentru a lucra ca îngrijitor, dar cu siguranță că o asemenea calitatea ar fi doar un lucru pozitiv. Având un nivel ridicat de abilități sociale, vă va ajuta să stabiliți relații, să construiți încredere și, în alt mod, să creați o relație puternică și deschisă cu persoanele pe care le îngrijiți. Aceste abilități interpersonale vă vor ajuta nu doar pe dumneavoastră, ci și pe pacienții dumneavoastră, deoarece mulți pacienți de sănătate la domiciliu se pot simți izolați. Interacțiunea cu un îngrijitor poate ajuta la eliminarea unora dintre acele sentimente de singurătate.

Managementul timpului

Îngrijitorii de bătrâni la domiciuliu în Germania lucrează fie pentru o agenție de recrutare / îngrijire, fie la mod individual. De fapt, la capitolul gestiuniii timpului nu se formează o mare diferenta aici – în ambele cazuri îngrijitorul este propriul său șef. Ca atare, va trebui să fiți capabil să prioritizați sarcinile, să lucrați eficient și să evitați să vă blocați în sarcini care consumă prea mult timp atunci când timpul este scurt. Time managementul eficient, la fel, este un subiect destul de răspândi, inclus în cursurile de recalificare pentru îngrijitori.

Curățenia

Curățenia este un lucru firesc și, respectiv, chiar și pentru persoana care primește îngrijiri acest aspect este la fel de important. Mai ales dacă clientul este în vârstă, mulți îngrijitori ajută cu o întreținere ușoară în timpul vizitelor lor, cum ar fi spălarea rufelor sau curățarea. (Totuși, sarcinile grele, cum ar fi mutarea mobilierului, curățarea covoarelor sau tunderea ierbii sunt în afara domeniului de activitate.) Chiar dacă nu vă păstrați propria casă atât de îngrijită pe cât doriți, va trebui să faceți acest lucru cu gospodăria pacientului, în special în cazul în care acest aspect mai este și inclus în lista de responsabilități (cum des se întâmplă acest lucru). Acest standard se aplică și igienei personale, deoarece probabil va trebui să vă ajutați clientul să facă baie și să se îmbrace.

Răbdare

Majoritatea îngrijitorilor la domiciliu în Germania se confruntă cu provocări de un tip sau altul: afecțiuni mentale și/sau fizice semnificative, abilități limitate de comunicare și multe altele. Clienții pot fi iraționali sau critici (sau ambele), necesită îngrijiri și suport după accidente și, în caz contrar, pot duce la unele situații frustrante. Îngrijitorii trebuie să rămână calmi în aceste scenarii, așa că a avea o personalitate aproape de neclintit este cu adevărat important pentru îngrijirea cu succes a pacientului.

Flexibilitate

Pentru că starea unui pacient se poate schimba de la o zi la alta, la fel se poate schimba și munca dumneavoastră în calitate de îngrijitor. Nu există două ture sau vizite la domiciliu la fel, iar îngrijitorii trebuie să aibă o mentalitate flexibilă, astfel încât să poată face față acestor schimbări cu grație. Această flexibilitate se extinde și asupra programării, deoarece îngrijitorii lucrează rareori la programul obișnuit de lucru (la urma urmei, pacienții nu sunt limitați de luni până vineri, de la 9 la 5).

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Germania este o destinație atrăgătoare pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2011.
În Germania numărul de persoane care au nevoie de îngrijire la domiciliu, în mod permanent sau din când în când, este în creștere în mod constant, iar în ultimii zece ani chiar s-a dublat. În 2022, aproximativ 5 milioane de persoane au avut nevoie de îngrijire la domiciliu în Germania.
Peste 5 milioane de oameni au nevoie în Germania de îngrijire – asta indică o analiză efectuată de Ministerul Federal German pentru Sănătate în 2022.
Trustpilot