Germania are un specific alimentar bine determinat de-a lungul anilor. Pentru îngrijitorii care vin în Germania din România poate fi destul de complicat să se adapteze la un asemenea specific. Anume din acest considerent, echipa Ennie relatează în acest articol principalele aspecte alimentatie îngrijitori Germania, utile pentru o persoană care lucrează în calitate de îngrijitori bătrâni la domiciliu în Germania.

Cum este bucătăria germană - Specificul alimentatiei la general

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l cunoști despre bucătăria germană constă în faptul că, deși germanii par a fi destul de sportivi, bucătăria germană este plină de carne. Plus la aceasta, carnea de bază pentru foarte multe bucate populare este anume carnea de porc – destul de calorică. Anume din această carne sunt preparate nu doar bucatele, dar și anumite produse precum cârnații, șnițelele, chiftelele și fripturile. 

În acest sens, ar fi trebuit să fiți pregătit de acest lucru din start, din acel moment în care decideți să mergeți în Germania. Pe partea de garnitură germanii preferă cartofii fierți sau copți. De asemenea, adesea în casele germane, menajerele sau îngrijitorii de bătrâni la domiciliu pregătesc diverse tipuri de găluște. De exemplu, tradiționalul Maultaschen, care seamănă cu găluște mari umplute cu carne de porc și spanac. 

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Ce puteți găti și consuma în Germania, în cazul în care nu urmați o anumită dietă

Un alt fel de mâncare tradițional pe care îl puteți pregăti și consuma în Germania este Gaisburger Marsch. Aceasta este tocană de vită cu cartofi și paste. Flammkuchen este, de asemenea, ușor de preparat – analogul german al pizza. În traducere înseamnă „plăcintă de foc”. Acesta este un produs de patiserie obișnuit, acoperit cu slănină, ceapă și cremă de brânză. Placinta se coace în mod tradițional pe foc deschis, dar acasă, bineînțeles, la cuptor.

În cazul în care nu urmați nici o dietă, mâncărurile principale pot fi destul de grase, supele să fie groase și bogate, iar în salatele, cartofii și cârnații sunt adesea luați ca bază. 

Atunci când vine vorba despre procurare produse, este important să rețineți că germanii apreciază și consumă pe larg faimoșii cârnați Wurst. Sunt prezenți în mesele de la micul dejun până la cina târziu. Acest lucru simplifică procesul de preparare a alimentelor pentru îngrijitorul la domiciliu. La urma urmei, cârnații sunt adăugați și la alte feluri de mâncare, inclusiv la supe.

Preferințe de băutură

Volumul consumului de apă minerală în Germania crește doar de la an la an. În 2018, germanul mediu a băut aproximativ 154 de litri. Consumul de ceaiuri din plante și fructe este, de asemenea, în creștere, cu o creștere de 400 de mililitri pe cap de locuitor pe an. În același timp, cafeaua câștigă avânt și popularitate (plus 1,4 litri de persoană pe an).

În același timp, realizând că asemenea deprinderi nu sunt atât de sănătoase, germanii refuză treptat tot felul de nectare, sucuri de fructe și legume. Cererea de băuturi alcoolice continuă să scadă. În mod surprinzător, cel mai mare minus se observă doar în consumul de bere atât de îndrăgită de germani. Astăzi, rezidentul mediu al Germaniei bea cu 900 de mililitri mai puțin pe an decât înainte. Așadar, cel mai curând, ar fi cazul să renunțați la stereotipurile legate de băuturi și germani atunci când vă pregătiți să mergeți la muncă în Germania. 

Vitamina D

Societatea Germană de Nutriție a publicat, de asemenea, rezultatele unui studiu privind alimentația vegetariană și vegană pentru copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, care a descoperit modul în care diferitele forme de nutriție afectează aprovizionarea cu nutrienți a organismului copilului.

S-a dovedit că atunci când alcătuiesc un meniu pentru vegetarieni, vegani și iubitorii de carne și produse lactate, este posibil să se creeze condiții prealabile pentru ca organismul să primească cantități suficiente de nutrienți esențiali, precum și vitamine și minerale esențiale. În același timp, conform statisticilor, o bună partea din germani – atât adepții vegetarianismului și veganismului, cât și consumatorii de produse de origine animală – au avut un nivel critic de vitamina B2, iod și calciu.

Există și un nivel extrem de insuficient de vitamina D, care, printre altele, este necesară pentru absorbția calciului, menținând oasele, dinții și părul sănătoși. Joacă un rol important în formarea și funcționarea adecvată a sistemului imunitar, cardiovascular, nervos și endocrin. În plus, stimulează producția de proteine ​​antimicrobiene în membranele mucoase ale tractului respirator și reduce riscul de a dezvolta răceli și boli virale, precum și infecții ale tractului respirator.

Ce puteți găti în calitate de îngrijitor la domiciliu Germania în cazul în care fie dumneavoastră, fie pacientul urmează o dietă

Reieșind din faptul că mulți îngrijitori care merg la muncă în Germania au deja și o anumită vârstă, mulți dintre ei deja respectă și o anumită dietă. Plus la aceasta, mulți bătrâni din Germania, la fel, respectă o anumită dietă. Din acest considerent, este important să cunoașteți cum vă puteți alimenta în cazul în care este nevoie să respectați o anumită dietă.

Atunci când un îngrijitor lucrează în Germania cu un pacient care urmează o dietă strictă, îndatoririle asistentei pentru gătit se reduc la studiu și la respectarea strictă a dietei prescrise pentru pacient. Acesta este poate principalul lucru. De exemplu, pacienții diabetici vor avea propria dietă prescrisă. Dar îngrijitorul ar trebui să înțeleagă principiile de bază ale pregătirii alimentelor pentru un astfel de pacient. Regula principală este să folosiți înlocuitori de zahăr. Din același motiv, deserturile cumpărate din magazin nu trebuie servite.

Plus la aceasta, evident, chiar dacă nu doriți sau nu aveți nevoie să urmați o dietă, dar această nevoie o are pacientul, va trebui să vă ajustați și dumneavoastră. În Germania există o regulă de bază, care determină obiectivul fiecărei diete: ca urmare a alimentației dietetice, nivelul de carbohidrați ar trebui să scadă. Din acest motiv, dacă urmați o dietă în Germania, cel mai curând, va trebui să renunțați la orez, sâmburi de porumb, sfeclă, produse de panificație din făină de grâu.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Specificul nutrițional în Germania - cu timpul vă veți adapta

Cu timpul, gătitul în Germania, chiar și acel dietic, va deveni destul de ușor. Mesele dietetice trebuie să fie cu conținut scăzut de grăsimi și nu prăjite. Deci, puteți găti cu siguranță supe piure și supe limpezi, legume fierte și înăbușite, salate ușoare. La gătit, utilizați numai uleiuri vegetale în cantități mici. Serviți pâine moale și pâine crocantă din făină neagră sau gri. Și mai bune produse speciale din făină dietetică. Este mai bine să înlocuiți sau să eliminați un ingredient, decât să puneți ceva dăunător în mâncarea pacientului de care aveți grijă.

Acestea sunt principalele aspecte pe partea de alimentatie îngrijitori bătrâni în Germania. Odată ce veți ține cont de aceste aspecte, vă va fi mai ușor să vă acomodati cu specificul nutrițional local, fără a face greșeli grave. În același timp, va deveni mai ușor să îndepliniți nu doar propriile capricii culinare, dar și capriciile culinare a pacientului (în cazul în care nu urmează o dietă strictă).