Totul despre angajarea unui îngrijitor bătrâni Germania

Inhalt dieses Beitrags

Contractarea unui îngrijitor de bătrâni în Germania reprezintă cea mai eficientă și optimă soluție pentru a putea oferi îngrijirea necesară celui drag, fără a renunța la anumite activități și aspecte ale vieții profesionale și personale. Îngrijitorii calificați preiau atât responsabilitățile și sarcinile de rutină, cât și cele pe partea medicală (ingrijiri medicale la domiciliu, asistenta medicala la domiciliu).

De ce este necesar să contractați îngrijitori calificați pentru îngrijirea persoanei dragi?

Odată cu venirea bătrâneții, unele persoane își pierd, într-o măsura mai mare sau mai mică, anumite capacități. În majoritatea cazurilor este vorba despre capacitatea de a se mișca independent, de a îndeplini de sine stătător sarcinile de rutină (cele de zi cu zi), cum ar fi îngrijirea locuinței, gătitul, cumpărarea de alimente. În aceste cazuri, pentru ca persoanele în vârstă să nu se confrunte cu anumite dificultăți și să se bucure de un nivel de trai decent, este necesar ca aceștia să primească suport sub formă de îngrijire. 

Există perspectiva în care membrii familiei și rudele persoanelor în vârstă își asumă responsabilitatea de îngrijire. De ce o asemenea opțiune devine, deseori, una destul de complicată? Complexitatea asistenței 24/24 ore se bazează pe faptul că o asemenea activitate reduce esențial celelalte activități, precum munca, studiile, odihna. În acest caz, pentru a îmbina armonios toate activitățile cu adevărat importante din viața dumneavoastră, noi, echipa ennie ne specializăm în stabilirea conexiunii dintre îngrijitori și angajatorii acestora – persoanele care au nevoie de cineva care ar oferi asistență la domiciliu.

La ennie suntem conștienți de faptul că, în mod ideal familia ar trebui să aibă grijă de membrul familiei mai în vârstă. Totodată, în cazul în care acest lucru nu este posibil, cea mai bună soluție devine asistenta la domiciliu. Soluția este potrivită și pentru cazurile în care este necesar și un suport medical calificat – asistenta medicala la domiciliu este serviciul care va acoperi orice necesitate de acest tip.

Avantajul principal pe care îl reprezintă asistența la domiciliu constă în faptul că această soluție se adaptează nevoilor fiecărei persoane. Îngrijitorii calificați de bătrâni în Germania sunt oamenii care au pregătirea și vocația necesară pentru a oferi acele îngrijiri de care are nevoie persoana, inclusiv ingrijiri medicale la domiciliu. În continuare, vom vorbi despre beneficiile angajării unui tutore pentru seniori, cum afectează aceasta starea de spirit și speranța de viață a unei persoane în vârstă și beneficiile aduse pentru ei să rămână în căldura propriei case. În continuare vom prezenta câteva avantaje cheie ale contractării îngrijitorilor calificați.

Atenție personalizată continuă:

Cu serviciile de îngrijire la domiciliu, vă veți asigura că membrul familiei dumneavoastră primește o atenție individuală, apropiată, continuă, profesională și de calitate. Rolul ingrijitorului va fi acela de a satisface nevoile varstnicului, cu o atenție deosebită. În plus, întrucât este un profesionist în domeniul său, va fi pregătit pentru orice situație care s-ar putea ivi.

Suport atât în necesități medicale, cât și în sarcinile de rutină:

Îngrijirea personală și cea de rutină a membrului familiei dumneavoastră nu vor mai fi o problemă sau provocare. Îngrijitorul asigură supravegherea respectării administrării tratamentului prescris de către medic, de întocmirea unui regim alimentar adaptat tratamentului. La fel, îngrijitorul oferă suport în îndeplinirea sarcinilor de rutină, dar care sunt complicat de realizat de persoana îngrijită.  Aceste sarcini și activități diferă în funcție de situația particulară a fiecărui pacient care necesită îngrijire.

Posibilitatea de a întâlni bătrânețea în propria casă:

Prin intermediul serviciilor de îngrijire la domiciliu, bătrânii au libertatea de a alege unde doresc să îmbătrânească. Psihologii profesioniști recomandă ca persoanele în vârstă să aibă voie să ia propriile decizii cu privire la locul în care doresc să se bucure și să savureze bătrânețea, întrucât menținerea unui mediu obișnuit și natural este foarte benefică pentru persoanele în vârstă.

Serviciile de asistență la domiciliu oferă flexibilitatea și suportul necesar în ceea ce privește îngrijirea bătrânilor fără a-i plasa în grija instituțiilor specializate în acordarea îngrijirilor necesare. Acest lucru, cu siguranță, presupune doar efecte pozitive atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru cei apropiați – familia, rudele și prietenii acestora.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Care sunt atribuțiile de serviciu a unui îngrijitor?

Angajarea unui îngrijitor presupune că acesta va avea un șir de atribuții de serviciu, pe care le va îndeplini pe parcursul activității sale. Iată care sunt principalele responsabilități pe care le are un îngrijitor în acest sens:

  • Respectă prescripțiile medicului. Îngrijitorul este obligat să respecte regimul zilnic, să hrănească pacientul la program și să monitorizeze administrarea medicamentelor.

  • Asigură confortul fizic al pacientului – acesta este un ajutor în efectuarea plimbărilor regulate, dar și în îndeplinirea procedurilor de igienă.

  • Crează un mediu confortabil pentru pacient. Camera trebuie menținută curată, ventilație constantă, curățare umedă, livrare de alimente și medicamente, spălare și călcat.

  • Dacă pacientul în vârstă poate merge, atunci îngrijitorul are și un program de divertisment – vizitarea teatrelor și cinematografelor, magazinelor, vizionarea TV, etc. Dacă pacientul este imobilizat, îngrijitorul trebuie să se asigure că nu se formează escare de decubit.

Este necesar de menționat că mai sus am descris setul general de atribuții și responsabilități. La etapa de negociere între angajat și angajator se discută și se stabilesc toate responsabilitățile, însă asistenta medicală, indiferent de atribuțiile sale, trebuie să aibă un caracter echilibrat și calm, baza pe profesionalism, competență, răbdare și rezistență la situații stresante. De obicei, îngrijitorii au și o formă fizică bună, deoarece s-ar putea să fie nevoiți să manipuleze poziția pacienților imobilizați.

Îngrijire la domiciliu. Corect și autodeterminat.

Lista cerințelor generale pentru profesia de îngrijitor

Pentru a face conexiuni eficiente și sustenabile între îngrijitori și angajatorii acestora, la ennie avem un set de cerințe pe care le întrunesc armonios îngrijitorii, și anume: 

  • abilitățile medicale de bază (dacă este vorba despre îngrijire generală) și abilități medicale avansate (dacă este vorba despre îngrijiri medicale la domiciliu);
  • experiență în îngrijirea pacientului;
  • stare fizică excelentă – un îngrijitor se poate confrunta cu sarcini solicitante din punct de vedere fizic;
  • rezistență la stres;
  • capacități avansate de comunicare și găsirea de limbă comună cu orice persoană.

Odată ce un îngrijitor întrunește aceste calități, acesta va putea face o muncă grozavă, iar angajatorul, cât și persoana care primește îngrijirile vor fi mulțumite de serviciul îngrijitorului. Aceasta, de fapt, este misiunea pe care o urmărește echipa ennie – dorim să oferim suportul de care are nevoie fiecare persoană care necesită îngrijiri, dar și fiecare persoană care are responsabilitatea de a asigura aceste îngrijiri.

Prin activitatea pe care o desfășurăm vă ajutăm să vă concentrați pe aspecte și activități importante din viața dumneavoastră, având, în același timp, grijă de oamenii cu adevărat dragi și importanți pentru dumneavoastră.

Leonie Strothe
Leonie Strothe
Ähnliche Themen
Rolul unei îngrijitoare nu este unul simplu: programul de muncă este încărcat iar munca presupune îngrijirea, acordarea de asistență, supravegherea unei persoane vârstnice.
Am văzut în articolele anterioare pe Ennie.ro cum să oferim asistență vârstnicilor pe care îi îngrijim, mai ales celor cu nevoi speciale. Însă, și mai important, este cum să evităm sau să întârziem afecțiunile grave prin prevenție, în încercarea de a menține o bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. În acest articol Ennie.ro vă oferim câteva sfaturi și idei despre cum să facem acest lucru.
Există mai multe cauze pentru care persoanele vârstnice rămân imobilizate la pat, răniri, atacuri cerebrale, boli cronice cum ar fi artritele sau cancerul. De asemenea, obezitatea sau paraliziile, afecțiuni locomotorii.
Trustpilot