Rapid și ușor pentru jobul ideal în îngrijire

În calitate de îngrijitor cu propria afacere, câștigi mai mulți bani: Cu ennie, te poți concentra în întregime asupra îngrijirii și poți primi sprijin la fiecare pas. De la mediere la încheierea contractului și până la procesarea facturii și a plății.

Modul în care meseria de îngrijitor devine un job de vis

- 5 motive pentru care să alegi ennie

Alegerea liberă a ofertei de muncă

La ennie, îți poți stabili propriile condiții: Alege salariul dorit și găsește oferte de muncă potrivite pe platforma noastră cu doar câteva clicuri și fără intermediari costisitori.

Modele de contracte

Întotdeauna bine pregătit: Folosiți pur și simplu modelele noastre de contracte bilingve, verificate din punct de vedere juridic, care sunt conforme cu legislația germană.

Acoperirea asigurării

Cu ennie, ești asigurat complet. Nu trebuie să îți faci griji, deoarece îți oferim atât asigurare de sănătate, cât și asigurare de răspundere civilă. În plus, beneficiezi de asigurări sociale în țara ta de origine.

Facturi și procesarea plăților

ennie se ocupă de facturare și de procesarea plăților pentru tine, astfel încât să ai cât mai puțin stres posibil. Calculul se face automat prin intermediul platformei noastre.

Modele de contracte

Dacă nu doriți să vă asumați niciun risc, folosiți modelele noastre de contract bilingve verificate din punct de vedere juridic și care sunt conforme cu legislația germană.

Ce face de fapt o îngrijitoare sau un îngrijitor?

Întreținerea curățeniei în casă

Fie că faci cumpărăturile zilnice, speli rufe sau speli vase: îngrijitorii se ocupă de gospodărie, astfel încât persoana care are nevoie de îngrijire să trăiască într-un mediu curat.

Mișcare/ sprijin activ

Îngrijitorii oferă, de asemenea, sprijin pentru mai multă mișcare în viața cotidiană. Dacă este necesar, aceștia vor ajuta persoana care are nevoie de îngrijire să se ridice, să se întindă, să meargă și să urce scările, de exemplu, sau o vor însoți la întâlniri.

Alimentația și hrana

Îngrijitorul pregătește mesele și o ajută pe persoana care nevoie de îngrijire, să mănânce. Dacă există diete prescrise de medic, acestea vor fi luate în considerare în alimentația persoanei îngrijite.

Îngrijirea corporală și cea intimă

În calitate de îngrijitor, ajuți persoana care are nevoie de îngrijire în ceea ce privește igiena zilnică. Aceasta include îngrijirea persoanelor cu probleme de incontinență, precum și igiena personală, cum ar fi îngrijirea pielii, a părului și a unghiilor.

Ce fel de sarcini nu li se atribuie îngrijitorilor?

Asistența medicală

Fie că administrează medicamente, măsoară tensiunea arterială sau schimbă pansamentele pentru răni: Îngrijitorii nu oferă asistență medicală.

Activitățile de curățenie

Îngrijitorii nu sunt persoane care se ocupă strict cu curățenia. Curățenia generală de bază, cum ar fi spălatul covoarelor, curățatul radiatoarelor sau a cuptorului, nu fac parte, prin urmare, din sarcinile obișnuite ale unui îngrijitor.

Grădinăritul

Îngrijitorul este încântat să se ocupe de plantele de apartament din casa persoanei care are nevoie de îngrijire. Însă, ei nu sunt responsabili pentru munca grea în grădină.

Cât de simplu funcționează

1

Creează profilul

Creează-ți un profil și spune-ne când și în ce condiții ai dori să lucrezi ca îngrijitor.

2

Interviul inițial de consiliere

După înregistrare, un consilier ennie te va contacta. Împreună, veți discuta ideile, calificările și dorințele tale.

3

Găsește-ți o ofertă de muncă în îngrijire

Alegeți-vă jobul potrivit din multitudinea de joburi în domeniul îngrijirii disponibile pe platforma noastră. 

4

Mai întâi, să ne cunoaștem

Fă cunoștință personal cu familiile care au nevoie de îngrijire, prin chat sau prin telefon și conveniți împreună asupra detaliilor importante ale contractului.

5

Încheierea contractului

Încheie contractul în termenii doriți împreună cu familia. Consultanții ennie te vor sprijini.

6

Călătoria și sosirea la destinație

Călătorește la familia care are nevoie de îngrijire și începe activitatea. Îți vei primi salariul cu ușurință și la timp.

Ce vă oferim

Iată cum ennie, reușește să revoluționeze meseria de îngrijitor

Salariu atractiv

Mulțumită lui ennie, rămâi cu mai mult. Pentru că, având un contract direct cu familia care are nevoie de îngrijire, nu pierzi bani în favoarea agențiilor. Câștigi cu până la 500 de euro mai mult pe lună decât dacă ai lucra pentru o agenție.

Alegerea liberă a comenzii

Unde ți-ar plăcea cel mai mult să lucrezi? În zona Berlin, Hamburg sau München: Găsește familii potrivite care au nevoie de îngrijire (în toată Germania) și depune o cerere cu doar câteva click-uri. Niciodată nu a fost mai ușor să găsești locurile de muncă potrivite în domeniul îngrijirii!

Protecție totală

Fie că este vorba de asigurările de sănătate și de cele de răspundere civilă, de procesarea plăților sau de înregistrarea afacerii: ennie, vă însoțește până la încheierea cu succes a contractului și chiar mai departe. O persoană de contact personală este disponibilă în orice moment.

Ce spun îngrijitorii noștri

Întrebări frecvente

Îngrijitorii care locuiesc în casa persoanei care are nevoie de îngrijire se ocupă de activități de îngrijire, cum ar fi gătitul, igiena personală sau însoțirea persoanei la medic. Bineînțeles, îngrijitorul nu este de serviciu 24 de ore pe zi. În contextul îngrijirii, îngrijitorul locuiește de obicei în casa/apartamentul persoanei care are nevoie de îngrijire. Îngrijitorul organizează și se asigură că persoana care are nevoie de îngrijire este pe deplin asigurată și îngrijită, dacă este necesar cu ajutorul unor terți, cum ar fi un serviciu mobil de îngrijire sau „catering”.
Activitatea de îngrijitor ca persoană independentă este recunoscută prin lege. Modelul de contract de îngrijire furnizat de ennie a fost verificat de un avocat și prevede desfășurarea unei activități independente. Cu toate acestea, conform reglementărilor legale, este de asemenea important ca reglementările din contract să fie respectate și să nu fie percepute diferit.
Îngrijitorul și persoana care are nevoie de îngrijire au posibilitatea de a se cunoaște mai bine prin intermediul funcției de chat a platformei și prin intermediul apelurilor telefonice înainte de încheierea contractului de îngrijire. Prin intermediul funcției de chat, se poate răspunde la întrebări și se pot clarifica nevoile de îngrijire și calitățile îngrijitorului. De regulă, părțile nu se întâlnesc personal înainte de a încheia contractul.

Venitul este negociat și convenit individual între îngrijitor și persoana care are nevoie de îngrijire. În profilul lor de pe platforma ennie, îngrijitorii își pot introduce așteptările privind venitul dorit. Platforma ennie oferă orientări de preț sub forma unor intervale de prețuri pe care le pot atinge îngrijitorii cu experiență și competențe.

ennie se străduiește să plaseze numai îngrijitori suficient de calificați la persoanele care au nevoie de îngrijire. Totuși, nu este necesară o formare profesională finalizată.

ennie acordă o mare importanță chimiei personale dintre persoana care are nevoie de îngrijire și îngrijitor. Însă, uneori pot apărea conflicte între cele două părți. Deoarece ennie nu este parte la contractul de îngrijire, aceste conflicte trebuie rezolvate între îngrijitor și persoana care are nevoie de îngrijire, ceea ce, de obicei, se rezolvă cu succes. ennie oferă, totuși, sprijin în aceste situații. În caz de conflicte și întrebări, ennie dispune de o echipă de service experimentată și multilingvă, care este bucuroasă să sprijine părțile în găsirea unei soluții.
De regulă, pe durata contractului de îngrijire, îngrijitorul locuiește în casa/apartamentul persoanei care are nevoie de îngrijire. Acolo, îngrijitorul primește, de obicei, o cameră mobilată și încuiată cu cheie, în mod gratuit. Și în acest caz, acordul dintre îngrijitor și persoana care are nevoie de îngrijire este decisiv. În cazul în care îngrijitorul locuiește în casa/apartamentul persoanei care are nevoie de îngrijire, trebuie să i se acorde, pe lângă camera mobilată, și utilizarea unei băi și a unei bucătării. În mod ideal, îngrijitorul ar trebui să aibă, de asemenea, acces la internet.
Activitățile de îngrijire pe care trebuie să le ofere îngrijitorul pot fi variate. În linii mari, acestea pot fi împărțite în activități de menaj și îngrijire de bază. Îngrijitorul asigură următoarele activități, de exemplu: Îngrijire corporală, activități de mișcare, deplasare la toaletă sau servicii casnice, cum ar fi cumpărături, pregătirea meselor, spălatul, curățenia etc. Factorul decisiv este ceea ce s-a convenit între îngrijitor și persoana care are nevoie de îngrijire în contractul de îngrijire. Important: Activitățile medicale nu sunt, de obicei, datorate și de multe ori, nu pot fi asigurate de către îngrijitor.
În calitate de îngrijitor cu propria afacere, nu trebuie să plătiți taxe mari agențiilor. Aveți, de asemenea, flexibilitatea de a vă alege în mod liber oferta de muncă, de a vă stabili singuri condițiile și de a lucra în mod oficial  în Germania.
Un contract pentru activitățile de îngrijire este încheiat exclusiv și direct între îngrijitor și persoana care are nevoie de îngrijire sau reprezentantul acesteia. ennie nu este parte la contract. ennie doar a intermediat părțile contractante.
Determinant este ceea ce s-a convenit în contractul de îngrijire dintre cele două părți. Contractul de îngrijire încetează, de obicei, odată cu decesul persoanei care are nevoie de îngrijire. În cazul unor șederi mai lungi în spital sau în clinică, se aplică, de obicei, normele de încetare convenite în contract.
Nu. Îngrijitorul își desfășoară activitatea în mod independent și nu ca angajat. Prin urmare, nu este necesară înregistrarea de către persoana care are nevoie de îngrijire.
Nu. ennie plasează numai îngrijitori independenți prin intermediul platformei. Aceștia nu au o relație de angajare cu ennie. ennie, de asemenea, nu plasează angajați. Persoana care are nevoie de îngrijire și îngrijitorul independent încheie un contract de îngrijire directă pentru activitatea de îngrijire. ennie nu este parte la acest contract.
Îngrijirea 24 de ore din 24″ (denumită și „îngrijire 24/7”) este un termen colocvial utilizat ca sinonim pentru activitățile de îngrijire desfășurate de îngrijitorii care locuiesc în gospodăria persoanei care are nevoie de îngrijire. Bineînțeles, îngrijitorul nu este de serviciu 24 de ore pe zi. Orele de îngrijire depind întotdeauna de sfera contractuală a serviciilor și de nevoile individuale ale persoanei care are nevoie de îngrijire. Este important, atât pentru îngrijitori, cât și pentru persoanele care au nevoie de îngrijire, ca îngrijitorul să desfășoare activitățile de îngrijire în mod independent și nu ca angajat. În acest caz, nici Legea privind timpul de lucru, nici Legea privind salariul minim nu se aplică relației de îngrijire. În acest caz, „îngrijirea 24 de ore din 24” este, de asemenea, legală.
Nu. ennie plasează îngrijitori doar la persoane care locuiesc în Germania.
Trustpilot